Розшук і повернення українських дітей. Демографічна прірва та державна сімейна політика

Розшук і повернення українських дітей. Демографічна прірва та державна сімейна політика

Укрінформ
8 червня, 11:00 - пресконференція на тему: "Розшук і повернення українських дітей. Демографічна прірва. Державна сімейна політика".

Організатор: Громадська організація «Всі разом!».

Учасники: Валентина Павсюкова - президент Міжнародного благодійного фонду «Chalice of Mercy»;  Джейсон Джонс - правозахисник, кінопродюсер, президент Освітньої організації з прав людини («H.E.R.O.»); Джошуа Чарльз - спічрайтер Білого дому, автор бестселерів New York Times, історик; Геня Самборська - голова Всеукраїнського фонду «За гідність людини»; Руслан Кухарчук - голова громадської організації «Всі разом!» і аналітичного центру Кабінет експертів; Віталій Кривицький - єпископ Києво-Житомирської дієцізії в Україні.

Довідково. Після 2014 року фактор негативних демографічних процесів набув ще більшої гостроти. Відбулося російське вторгнення в Україну і окупація частини територій. Далі – багатомільйонна трудова еміграція після скасування візового режиму. А від початку війни 24 лютого 2022 року понад 8 мільйонів українців (передусім жінок і дітей) стали біженцями по всьому світу у пошуках безпеки. У цей самий час сотні тисяч українських чоловіків гинуть та зазнають каліцтва, боронячи нашу землю. Після 2019-го в Україні щороку народжується щонайменше вдвічі менше людей, ніж помирає.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом.  Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfF

Підсумкові матеріали:

У Києві 9 червня відбудеться міжнародний саміт «Україна – Життя. Гідність. Перемога»

У столиці 9 червня пройде міжнародний саміт «Україна – Життя. Гідність. Перемога», присвячений проблемам демографічної політики, сім'ї та дітей.

Про це під час пресконференції в Укрінформі на тему: "Розшук і повернення українських дітей. Демографічна прірва. Державна сімейна політика" повідомила президент Міжнародного благодійного фонду «Chalice of Mercy» Валентина Павсюкова.

У заході візьмуть участь представники різних профільних галузей та органів влади України, а також гості зі США.

“Під час саміту ми разом зможемо підготувати і продумати вихід з демографічного положення, у якому знаходиться наша країна. Наразі Росія вбила більше 500 дітей. Багато дітей були викрадені або знаходяться в інших країнах. Ми хочемо запропонувати конкретні дії для того, щоб їх повернути”, - зазначила Павсюкова.

Мета проведення саміту – навести фокус на ключові пріоритети національної безпеки: сімейна політика, захист життя і дітей, підтримка батьківства і материнства. Подію відкриє народна артистка України Тіна Кароль.

Організатори саміту хочуть донести учасникам та суспільству, що Україна – країна не лише з драматичною історією, а й величним майбутнім. Тому в цей час небайдуже суспільство єднається, щоб захистити і зберегти найцінніше.

Основними темами саміту є: “Збройні сили України – на захисті життя і сімей”, “Демографія як фактор існування національної держави”, “Сімейна політика і національна безпека”, “Діти під час війни: знайти і допомогти”, “Українські громади і регіони – практичні кроки”, “Міжнародний правозахист в інтересах родини”, “Україна у Європі – захист цінностей, експорт гідності”.

Серед промовців будуть голови військово-цивільних державних адміністрацій, представники Кабінету Міністрів та керівники обласних рад. Окрім представників влади будуть іноземні гості, голови та президенти провідних організацій у сфері захисту життя в Україні. А також – юристи, медики, науковці.

Тема війни є невід’ємною частиною саміту, тому серед спікерів та учасників панельної дискусії братимуть участь військові та голови військових державних адміністрацій і військовослужбовці ЗСУ. А серед організаторів події є «Protez Foundation» – один із найбільших у світі благодійних фондів із протезування та реабілітації українських військових, цивільних та дітей.

Ініціатором події є «Chalice of Mercy» – благодійний фонд, який заснований українкою Валентиною Павсюковою. Вже протягом 16 років він надає гуманітарну допомогу та підтримує медичну сферу в Україні.

Співорганізатори – українські профільні громадські інституції: громадянський рух «Всі разом!»; благодійний фонд «Сім’я»; благодійний фонд «За гідність людини»; Save Ukraine; «Всеукраїнський собор».

Як повідомлялося, за даними ООН – понад 8 мільйонів українців (передусім жінки і діти) стали біженцями по всьому світу тільки за останні півтора року.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-