Ердоган склав присягу президента Туреччини

Ердоган склав присягу президента Туреччини

Укрінформ
Переобраний на новий термін президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган склав присягу на вірність турецькому народові та державі.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

“Як президент я буду захищати існування і незалежність держави, неподільну цілісність Батьківщини і нації, безумовний і беззастережний суверенітет нації, дотримуватимусь Конституції, верховенства права, демократії, принципів та реформ Ататюрка та принцип світської республіки. Я захищатиму мир і добробут нації, національну солідарність і справедливість. Я клянусь своєю честю та гідністю перед великою турецькою нацією та її історією, що не відступлюся від ідеалу керування правами людини та основними свободами. Я докладатиму всіх моїх сил, щоб захистити та прославити честь та славу Турецької Республіки та неупереджено виконувати свій обов’язок”, - проголосив Ердоган.

Мандат на наступний термін президентства Ердоган отримав від тимчасового спікера Великих національних зборів (парламенту) Туреччини Девлета Бахчелі.

Церемонія інавгурації президента Туреччини відбудеться у присутності високих представників майже 80 країн пізніше, в Президентському комплексі в Анкарі.

У церемонії інавгурації Ердогана сьогодні братимуть участь 21 глава держав, 13 прем'єр-міністрів, спікери парламентів, міністри закордонних справ і представники міжнародних організацій, включаючи НАТО, Організацію тюркських держав та Організацію ісламського співробітництва.

Також у суботу Ердоган виступить із промовою та розповість про основні напрями роботи протягом нового терміну президентства та оголосить склад нового уряду.

Читайте також: Байден привітав Ердогана з перемогою на виборах

Як повідомляв Укрінформ, у другому турі президентських виборів у Туреччині переміг Реджеп Тайїп Ердоган, набравши 52,18% голосів виборців.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-