Зеленський хоче зустрітися з президентом Бразилії: Вважаю, нам треба поговорити

Зеленський хоче зустрітися з президентом Бразилії: Вважаю, нам треба поговорити

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський наголосив, що зацікавлений у зустрічі з президентом Бразилії Луїсом Інасіу Лулою да Сілва.

Про це він сказав у інтерв’ю для латиноамериканських ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я не перший раз публічно і не публічно, через когось, через медіа і напряму президентові Лулі, і можу вкотре ще раз підтвердити - я зацікавлений у зустрічі із президентом Лулою. Я зацікавлений, щоб у мене була зустріч. Я пропонував у будь-якому форматі. Я запрошував президента неодноразово, запрошував з візитом в Україну. Ми з’єднувалися з командою президента Лули, коли він зустрічався в Іспанії, Португалії, він був у Європі, я думав скористатися цим часом, тому що відстань вже менша і я хочу, щоб він знайшов час. Потім у мене були на G7 зустрічі різні, і навіть хтось казав, що ми не знайшли… це маячня. Про це навіть нецікаво слухати, коли хтось про це говорить - несерйозні й непредметні люди. Я зацікавлений у зустрічі з президентом Лулою. І я вважаю, що нам треба поговорити”, - сказав Зеленський.

Як зазначив глава Української держави, йому потрібно, “щоб якомога більше країн підтримали Україну або не підтримували Росію в даній ситуації, якщо вони не готові підтримувати Україну, на жаль”.

“Для мене дуже важливо, щоб люди розуміли всі деталі того, що відбувається. Для мене дуже важливо, щоб люди були залучені, великі держави. Це велика держава - по суті, по потужності , представниця Латинської Америки - Бразилія. І щоб Бразилія була також на рівні інших держав у Формулі миру, на саміті Формули миру представлена. Можуть бути свої погляди на той чи інший блок безпеки, на той чи інший напрямок Формули миру. Ми в діалозі, ми цивілізовані люди, і треба про це говорити, а для того, щоб говорити, потрібно бажання. Я багато разів запропонував зустріч із президентом. Я думаю, що він знайде можливість. Щось там на G7 не склалося… Але це точно не склалося не з нашої сторони”, - зауважив Зеленський.

Читайте також: Україна працює над експортом цифрових рішень до країн Латинської Америки та Африки - Зеленський

Як повідомлялося, раніше президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва розкритикував вторгнення Росії в Україну, але сказав, що намагається залишатися «нейтральним», щоб мати можливість виступити посередником у потенційних мирних переговорах.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-