Сили оборони за добу відбили на сході 16 російських атак

Сили оборони за добу відбили на сході 16 російських атак

Дані Генштабу
Укрінформ
Війська Російської Федерації продовжують зосереджувати основні зусилля на спробах повного захоплення Луганської та Донецької областей, протягом доби Сили оборони України відбили 16 ворожих атак.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 середи, 31 травня, передає Укрінформ.

Як повідомляється, загалом за добу українська авіація здійснила дев'ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки загарбників.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили ворожий пункт управління, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, два склади боєприпасів та дві станції радіоелектронної боротьби росіян.

Захисниками України також знищені ще два розвідувальні безпілотники ворога.

Читайте також: На Таврійському напрямку знищили дві роти ворога та два склади з боєприпасами

Російські загарбники загалом за добу здійснили два ракетні й 22 авіаційні удари та близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Генштаб застерігає: імовірність здійснення Росією ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Мінометних й артилерійських ударів ворога зазнали Галаганівка Чернігівської області, Середина-Буда, Фотовиж, Гірки й Атинське Сумської області, а також Уди, Гоптівка, Липці, Стрілеча, Зелене, Тернова, Стариця, Гатище, Вовчанськ, Плетенівка, Вовчанські Хутори, Огірцеве, Мала Вовча, Варварівка, Чугунівка, Амбарне та Григорівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку протягом доби загарбники вели безуспішні наступальні дії в районі, що західніше від Масютівки Харківської області, та в напрямках Новоселівського і Стельмахівки Луганської області.

Авіаційних ударів росіяни завдали по районах Кислівки й Котлярівки, артилерійських і мінометних — по Красному Першому, Фиголівці, Новомлинську, Западному, Масютівці, Кислівці й Берестовому Харківської області. Обстрілів від загарбників зазнало також Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом доби війська РФ вели безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки, з авіації били по районах Тернів і Сіверська Донецької області, з артилерії — по Невському і Білогорівці Луганської області, Новосадовому, Торському та Спірному Донецької області.

На Бахмутському напрямку протягом доби російська армія вела безуспішні наступальні дії в напрямку Оріхово-Василівки й Білої Гори. Від ударів ворожої артилерії постраждали Краматорськ, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Часів Яр, Іванівське, Предтечине, Біла Гора, Диліївка, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку наступальних дій війська РФ не проводили, натомість вдарили з авіації по району Авдіївки Донецької області, з артилерії обстрілювали Новокалинове, Орлівку, Авдіївку, Тоненьке, Сєверне, Нетайлове, Карлівку, Первомайське та Невельське Донецької області.

Читайте також: Росіяни підірвали дорогу на кордоні з Україною і Білоруссю

На Мар’їнському напрямку Сили оборони відбили всі атаки росіян у районі Мар’їнки. Там же ворог завдав авіаційного удару, з артилерії бив по Кураховому, Максимільянівці, Георгіївці, Мар’їнці, Побєді, Єлизаветівці, Катеринівці, Костянтинівці й Новомихайлівці Донецької області.

На Шахтарському напрямку війська РФ завдали авіаударів у районі Вугледара і Пречистівки. Ворожих обстрілів зазнали Богоявленка, Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива, Шахтарське й Велика Новосілка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російська армія продовжує вести оборонні дії й обстрілювати населені пункти, що межують із лінією зіткнення.

Зокрема, під ворожим вогнем перебували Времівка, Вільне Поле, Новосілка, Зелене Поле, Новопіль і Темирівка Донецької області, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка й Степове Кам'янське, Запорізької області, Херсон, Берислав, Козацьке, Іванівка, Антонівка, Комишани, Дніпровське, Кізомис і Широка Балка Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з даними британської розвідки, від початку травня поточного року Москва все частіше поступається ініціативою на фронті й реагує на дії України, а не активно просувається до поставлених військових цілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-