У Курську та Ростові будують масштабні комплекси сортування тіл військових – розвідка

У Курську та Ростові будують масштабні комплекси сортування тіл військових – розвідка

Укрінформ
У Курську та Ростові-на-Дону будуть масштабні комплекси для сортування, аналізу й зберігання тіл ліквідованих на війні проти України російських військовослужбовців.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Фейсбуці.

Площа кожного об’єкта становить понад 4 тисячі квадратних метрів. До комплексів будуть входити пункти для проведення слідчих дій та досліджень, рефрижераторні з холодильними камерами на 1000 місць, склади з трунами та іншими похоронними декораціями, а також скорботна зала.

Закладена вартість будівництва комплексу в Ростові-на-Дону становить близько 600 мільйонів рублів, у Курську - понад 800 мільйонів рублів. Вартість рефрижераторного обладнання оцінюється у понад мільярд рублів для кожного комплексу.

ГУР констатує, що терористична Росія уже не здатна приховувати масштаб втрат особового складу у війні проти України.

Читайте також: У Росії помер ще один депутат Держдуми від «Єдиної Росії»

“Будівництво вказаних комплексів на території московії підтверджує факт, що путінський режим посилає свою окупаційну армію на смертельний конвеєр, але не справляється з потоком загиблих”, - йдеться у повідомленні.

ГУР нагадує, що кожен російський солдат, який не вчиняв воєнних злочинів, має можливість здатись в полон. “В іншому випадку його чекає холодильник на одній із сортувальних баз для трупів у Росії”, - додали в розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 31 травня 2023 року ліквідували близько 207 тисяч 910 російських загарбників.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-