Українським військовим передали 500 FPV-дронів «Пегас»

Українським військовим передали 500 FPV-дронів «Пегас»

Відео
Укрінформ
Українським військовим передали 500 дронів «Пегас» з функцією First Person View (FPV) – «видом від першої особи». Частина з них уже знищила десятки ворожих об’єктів.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграмі, передає Укрінформ.

«500 FPV-дронів «Пегас» від української блокчейн-компанії Everstake посилили Армію дронів. Безпілотники розподілили між 13 підрозділами Сил оборони України. Частина з них уже знищила десятки ворожих об’єктів», - зазначив міністр.

Відео: Михайло Федоров, Телеграм

Федоров уточнив, що FPV-дрони – це конкурентна перевага на полі бою. Адже вони наздоганяють та знищують майже будь-яку ціль, а також зберігають життя українських воїнів.

Як повідомлялося, «Армія дронів» – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Мінцифри. Це комплексна програма, в межах якої запланована системна закупівля дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців. Проєкт стартував 1 липня 2022 року.

Читайте також: Мінцифри та САП спільно посилюватимуть «Армію дронів»

Станом на середину травня законтрактовано 3 864 комплекси розвідувальних та ударних БПЛА. Понад 10 тисяч військових пройшли навчання на операторів дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-