Росія кидає на війну охоронців держпідприємств - WSJ

Росія кидає на війну охоронців держпідприємств - WSJ

Укрінформ
За даними колишніх російських чиновників, аналітиків та військових, російські приватні охоронні компанії надсилають своїх співробітників на передову в Україну.

Як передає Укрінформ, про це пише The Wall Street Journal.

Як зазначається, приватні військові компанії офіційно заборонені в РФ, але охоронні компанії отримали неофіційне "благословення" Кремля на забезпечення "спеціальної військової операції" ресурсами.

Організації, створені великими державними корпораціями, колишніми військовими та бізнесменами, наслідують групу "Вагнер" Пригожина. "Вагнер" набрав близько 50 тис. солдатів, переважно з російських в’язниць, та прагне показати, що його сили перевершують регулярну армію РФ.

Нові приватні компанії менші за "Вагнер", у них набрано по кілька тисяч людей, але вони демонструють вірність Путіну, кидаючи людей на передову напередодні очікуваного контрнаступу ЗСУ.

Читайте також: Під Бахмутом група «вагнерівців» дезертирувала, викравши військову техніку — Генштаб

Ці компанії частково контролюють "Газпром", а також колишні офіцери російської армії. Згідно з публічними оголошеннями про вакансії, вони платять своїм новобранцям значно вищу зарплатню, ніж отримують бійці "Вагнера".

Як повідомлялося, власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 25 травня заявив, що виведення його сил з Бахмута почалося і що передача позицій Міністерству оборони РФ триватиме до 1 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-