Памʼяті снайпера, спортсмена Богдана Ходаківського

Памʼяті снайпера, спортсмена Богдана Ходаківського

Хвилина мовчання
Укрінформ
Він був не лише вправним стрибуном, а й ефективним снайпером

Богдан Ходаківський народився в Узині Київської області. Хлопець з дитинства займався легкою атлетикою та виступав на змаганнях у складі збірної Київської області. Був чемпіоном України зі стрибків із жердиною.

Фото: Мінмолодьспорту

Коли почалося повномасштабне вторгнення Росії, Богдан не став чекати і пішов захищати країну. «Дуже важко навіки прощатися з таким молодим хлопцем. Війна забрала його на початку життєвого шляху... Гіркота від втрати, біль, який пронизує, який не можна пробачити… Низький уклін батькам, які виховали справжнього патріота», - зауважив земляк хлопця Ігор Іванченко у Фейсбуці.

Фото: Фейсбук-сторінка Ірина Ходаківська

22-річний снайпер, який служив у 24-му окремому штурмовому батальйоні «Айдар», раз по раз вражав цілі. Разом із побратимами він тримав оборону на одному з найгарячіших напрямків фронту - у Бахмуті. 

Богдан був упевнений в перемозі України і робив для цього все від себе залежне. Допомагали рідні: мама відкрила збір на дрон для «Айдара», але син, на жаль, так його і не дочекався.

15 травня 2023 року в одному із запеклих боїв життя українського Героя обірвалося. 

"На війні з росією загинув чемпіон України зі стрибків із жердиною Богдан Ходаківський. Богдан був членом збірної Київської області, переможцем і призером чемпіонатів України зі стрибків із жердиною. На війні він був снайпером, загинув у Донецькій області 15 травня. Вічна пам'ять і слава Герою!" - йдеться у повідомленні Верховної Ради у Фейсбуці.

Прощання з воїном відбулося 20 травня в рідному для нього Узині. Віддати шану Богданові прийшли жителі міста, рідні та побратими.

Вічна пам'ять Герою!

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-