Гуменюк не виключає, що масштабна нічна атака РФ пов’язана з новою поставкою дронів «Shahed»

Гуменюк не виключає, що масштабна нічна атака РФ пов’язана з новою поставкою дронів «Shahed»

Укрінформ
Використання Росією такої великої кількості іранських дронів «Shahed» під час останньої атаки по Україні може бути пов’язане з поставкою нової партії безпілотників.

Таку думку в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» висловила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Цілком імовірно, що використання такої великої кількості боєприпасів пов’язано із поставкою нової партії, і вони (Росія - ред.) можуть дозволити собі «розкіш». Оскільки з ракетами, дійсно, досить скрутно, вони їх намагаються економити. Якщо аналізувати попередні атаки, то там вони були використані досить потужно у сенсі кількості», - сказала Гуменюк.

Вона звернула увагу на те, що росіяни перед цією атакою завели ракетоносій у Чорному морі у пункт базування, бо його не планували залучати. «Це говорить про те, що з ракетами у них досить скрутно, але цілком імовірно, що саме «шахедами» вони намагалися «помітити» для себе напрямки наступних атак», - зауважила речниця ОК «Південь».

Гуменюк підкреслила, що під час нічної атаки по Україні дрони «Shahed-136/131» були запущені нетрадиційними маршрутами, намагаючись максимально обійти південну ППО. При цьому пусків ракет не спостерігалося, однак близько 22 години фіксувалася активність ворожої авіації вздовж лінії фронту.

Крім того, за її словами, ОК Південь» перед цим фіксувало велику кількість розвідників: «Тільки на нашому напрямку їх було знищено за попередню добу сім. Це говорить про те, що ворог намагався з'ясувати для себе ефективний маршрут та майбутні цілі».

Читайте також: Атака на Київ: сили ППО знищили понад 40 «шахедів» - КМВА

Як повідомляв Укрінформ, командування Повітряних сил ЗСУ заявило, що у ніч проти 28 травня російські війська атакували Україну іранськими ударними дронами "Shahed-136/131" з північного напрямку – Брянська область - та південного – Краснодарський край. Загалом зафіксовано пуски 54 дронів-камікадзе.

Сили оборони знищили 52 ворожі безпілотники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-