СБУ за рік викрила понад 300 ворожих агентів, частину з них перевербували – Малюк

СБУ за рік викрила понад 300 ворожих агентів, частину з них перевербували – Малюк

Укрінформ
Служби безпеки України виявила понад триста ворожих агентів за минулий рік, частину з яких перевербували

Про це голова СБУ Василь Малюк розповів в інтерв’ю Дмитру Комарову в спецпроєкті «Рік. За кадром», повідомляє Укрінформ.

«Понад триста ворожих агентів за минулий рік було нами виявлено. Для себе потрібно розуміти, що ворожий агент - це не завжди людина в кайданках на лаві підсудних. На певному етапі якщо він піддається тому, щоб ми його «перешнурували», тобто перевербували за оперативним сленгом, щоб в подальшому через нього дезінформувати ворога і впливати на нього, отримувати від нього якість дані, то ми використовуємо його по іншому», - сказав Малюк.

За його словами, звісно, були й ті, хто отримують від 13 до 15 років позбавлення волі, бо саме такі терміни зараз за рішенням суду дають за державну зраду.

Голова СБУ додав, що затримували різних людей. Як приклад навів Медведчука та ватажка мережі російських агентів на прізвисько "професор" з Одеси, члени якої збирали інформацію про військові та стратегічні об’єкти по всій Україні.

Читайте також: У Херсоні СБУ залучала агентів для виявлення колаборантів - Малюк

Як повідомляв Укрінформ, Медведчуку раніше було повідомлено про підозру за ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1 ст.258-3 (сприяння терористичній організації) та ч.1 ст.438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України. 21 вересня минулого року в результаті його обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-