На початку війни СБУ створила підрозділ для диверсійних та контрдиверсійних заходів - Малюк

На початку війни СБУ створила підрозділ для диверсійних та контрдиверсійних заходів - Малюк

Укрінформ
На початку повномасштабної війни Служба безпеки України створила спеціальний підрозділ, який здійснював диверсійні та контрдиверсійні заходи на кордоні Житомирської та Київської областей.

Про це сказав Голова Служба безпеки України Василь Малюк в інтерв’ю спецпроєкту Дмитра Комарова «Рік. За кадром», передає Укрінформ.

"На той час важливим завданням було перерізати логістику ворогові, і тому нами був створений підрозділ. Зі зрозумілих причин його назву і кількість я сьогодні казати не буду. Але сьогодні дозволю собі подякувати за службу його очільнику - пану "Охотніку", дозволю назвати його позивний. І всьому особовому складу даного підрозділу. І на кордоні Житомирської та Київської областей вони здійснювали відповідні заходи - диверсійні і контрдиверсійні. До цього підрозділу були додані сили партизанські-агентурні", - сказав Малюк.

За його словами, там, в тилу ворога, в лісах, проводили багато таких заходів. Він зазначив, що в той час вдалося знищити тиловий пункт управління противника.

Читайте також: У СБУ прокоментували російське громадянство родичів нового заступника Малюка

Малюк додав, що в подальшому такі заходи проводили на території Донецької, Луганської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької областей. "І у зв'язку з тим я багато перебував у відрядженнях", - додав Голова СБУ.

Як повідомлялося, Служба безпеки під час проведення контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Миколаївської області затримала російського інформатора, який шпигував за позиціями Сил оборони на півдні України.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-