Пам’яті десантника Богдана Рільника

Пам’яті десантника Богдана Рільника

Хвилина мовчання
Укрінформ
Він створив чудову сім’ю, проте війна забрала батька у маленьких донечок

Богдан Рільник народився у селі Великосілки Львівської області. Після трагічної смерті батька разом із братами та сестрою опинився в інтернаті «Вишенька» села Жовтанці. Однак у 2008 році дітей на виховання взяла родина Проциків, на той час хлопцеві виповнилося вже 15 років. Пастор Михайло Процик та його дружина Ірина, маючи двох рідних дітей, виховали ще 11 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Дитячий будинок сімейного типу символічно назвали «Джерело життя».

Фото: Служба у справах дітей Жовтанецької сільської ради

«Подружжя не вірить у погані гени, а формує вибір дитини, даючи розуміння того, що «твої вчинки – це твій вибір». Прийомний син Богдан виховувався в сім'ї у любові до Бога, у любові до рідної матері-України», - зазначали односельці.

Після школи Богдан закінчив Львівський коледж харчової і переробної промисловості Національного університету харчових технологій, працював кондитером.

У 2013 році Богдан прийняв хрещення у Церкві Євангельських християн баптистів у селі Грабовець. Згодом, проживаючи у Львові, приєднався до помісної церкви ЄХБ «Преображення». Тут же із початком повномасштабного вторгнення займався волонтерською діяльністю — допомагав переселенцям. 

Фото: baptyst.com

1 листопада 2022 року став до лав 77-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ, яка боролося за утримання позицій у Соледарі, а згодом вела важкі бої під Бахмутом. Саме там, у найгарячішій точці України, 27 лютого 2023 року від ворожої кулі снайпера загинув Богдан Рільник.

Фото: Жовтанецька територіальна громада

«Дякуємо Богу, що дав нам такого сина. Ти був і є для нас особливим. Ти в нашому серці живий», - написала мати-вихователька Ірина Процик. 

Фото: Фейсбук-сторінка Iryna S Misha Protsyk

Військові 77-ї бригади, які воювали з Богданом, відзначали його доброту та щирість.

«Мені дуже шкода, Богдан був іншою людиною, ніж ми всі у підрозділі. Його вирізняла з-поміж нас мова, поведінка, а особливо ставлення до інших людей. Всім нам буде його дуже бракувати, а він назавжди залишиться в нашій пам’яті» - написав побратим.

«Його смерть стала для нас великим потрясінням та скорботою, адже він був дуже близький нашим серцям. Посвячений служитель Божий, вірний чоловік, люблячий батько, завжди усміхнений, щирий та жертовний - це все про Богдана, який віддав своє життя, захищаючи Україну від російських окупантів», - зазначили у церкві «Преображення». 

Фото: Фейсбук-сторінка Marta Rilnyk-Hayduchok

Лише чотири роки минуло, як Богдан створив свою таку омріяну сім’ю. З коханою Мартою у них народилося дві чудові донечки – Домініка у 2020 році та через рік - Даринка. Він називав їх ніжно: «Мої дівчатка, мої принцеси».

Фото: baptyst.com

«Я придумую історії донечкам, що ти миготиш їм зірочкою з неба, на їх «татко привіт», хоча насправді мені самій в це хочеться вірити... Ми сумуємо за тобою, хоча Домінічка знає, що її татко мужній, сильний і має спеціальне завдання захищати нас далеко на хмаринці і від цього вона пишається. Даруся ще маленька, але так тішуся, що встигла навчитися говорити слово «тато»», - писала через місяць після смерті Богдана Марта. 

Фото: Фейсбук-сторінка Богдан Рільник

Серед білих квітів, з молитовними піснями та спогадами чин похорону Богдана Рільника провели 5 березня у церква ЄХБ "Преображення".

Під час міської церемонії прощання львівський сурмач провів жалобною мелодією в останню путь. Похоронили Героя на Личаківському цвинтарі.

Вічна шана і слава!

Перше фото: Фейсбук-сторінка Богдан Рільник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-