Ворог обстріляв Токмак на Запоріжжі, щоб звинуватити ЗСУ - Маляр

Ворог обстріляв Токмак на Запоріжжі, щоб звинуватити ЗСУ - Маляр

Укрінформ
Ворог обстрілює тимчасово окуповані території з метою провокації, намагаючись видати обстріли за дії Збройних Сил України.

Про це повідомила у своєму Телеграм-каналі заступник міністра оборони Ганна Маляр.

“Цього тижня противник здійснив провокаційний обстріл н.п. Токмак Запорізької області з метою подальшого звинувачення ЗСУ в руйнуваннях об’єктів цивільної інфраструктури.

Разом з тим на місці вибуху однієї з російських ракет місцеві мешканці виявили її уламок, на якому було написано гасло: "За братву и за победу", яким організатори провокації викрили себе.

З метою приховання скоєного злочину зазначений уламок ракети знімати на відео окупантами було заборонено, а свідків інциденту попереджено про кримінальну відповідальність за розповсюдження будь-яких коментарів”, - написала заступниця міністра.

За інформацією Маляр, противник також цілеспрямовано знищив обладнання мобільного зв’язку в районах н. п. Гладківка, Обривка, Нова Маячка, Виноградове, Таврійське Херсонської області для обмеження можливостей цивільного населення обміну інформацією.

"Електроустаткування мобільного зв’язку демонтовано, а вежі повалено шляхом підрізання опор. До того ж російське окупаційне командування суворо заборонило проїзд цивільному населенню на тимчасово окуповану територію у районі н. п. Гола Пристань, де доступна мережа українського мобільного зв’язку”, - зазначила заступниця міністра оборони.

Читайте також: На Запорізькому напрямку збільшилася кількість російських військових - мер Мелітополя

Раніше міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив, що ворожа армія обстрілює Токмак та Молочанськ у Запорізькій області з метою змусити людей виїхати.

За його словами, місцеве населення не хоче евакуюватися, всі чекають на деокупацію. За словами Федорова, навіть ті, хто евакуювався до Бердянська, повертаються додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-