СБУ оголосила підозру російському генералу, який наказав знищити «Мрію»

СБУ оголосила підозру російському генералу, який наказав знищити «Мрію»

Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру російському генералу Анатолію Концевому, який віддав наказ знищити Ан-225 "Мрія".

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

"Служба безпеки зібрала доказову базу на заступника командувача повітряно-десантних військами ЗС РФ генерал-лейтенанта Анатолія Концевого, який бере участь в агресивній війні проти України", - ідеться у повідомленні.

Саме за його наказом росіяни здійснили тимчасове захоплення Гостомельського аеропорту на початку повномасштабного вторгнення Росїі. Тоді під час активних бойових дій російські загарбники знищили найбільший у світі український літак Ан-225 "Мрія".

"Для штурму стратегічно важливого аеродрому в Україні Концевой задіяв підрозділи спецпризначення повітряно-десантних військ та армійської авіації країни-агресора. Встановлено, що російський генерал входить до складу вищого військового командування ЗС РФ і брав безпосередню участь у плануванні, підготовці та здійсненні збройної агресії проти України", - заявили в СБУ.

Читайте також: СБУ встановила особу російського командира, який наказував обстрілювати Херсон

За даними слідства, ще з 2019 року він організував на території Росії та Білорусі підготовку десантників до ураження та захоплення стратегічних наземних цілей на території України.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили Концевому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни, вчинене за попередньою змовою осіб). Санкція статей передбачає покарання до 15 років тюрми.

Читайте також: СБУ викрила клірика УПЦ МП, який допомагав загарбникам в Ізюмі

Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти України.

Як повідомлялося, один із найбільших і найпотужніших літаків у світі українського виробництва Ан-225 "Мрія" згорів наприкінці лютого 2022 року внаслідок повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель під Києвом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-