Під Бахмутом загинув ветеран армії США - CNN

Під Бахмутом загинув ветеран армії США - CNN

Укрінформ
Колишній військовослужбовець армії США Ніколас Меймер загинув цього тижня внаслідок обстрілу російської артилерії в охопленому боями місті Бахмут.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

За словами підполковника у відставці Перрі Блекберна, засновника некомерційної організації AFGFree, з якою Меймер співпрацював в Україні, Ніколас Меймер перебував у будівлі в Бахмуті, що обвалилася внаслідок артобстрілу.

Блекберн додав, що українці, які були з Меймером, вважають, що він або опинився в пастці в обваленій будівлі, або був убитий «шквальним вогнем» російської артилерії.

«Вони зайняли будівлю, в якій вони були, артилерія почала обстріл, і будівля почала руйнуватися. Саме тоді більшість американців та українців, які були там змогли втекти. На жаль, Ніку не вдалося втекти», – розповів CNN американський друг Меймера в Україні.

Читайте також: Ворог і далі зосереджує зусилля на чотирьох напрямках, за Бахмут йдуть важкі бої

Підтвердження смерті Меймера з’явилося після того, як керівник російської приватної військової групи «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що показав тіло американця на відео, опублікованому в групі Wagner Telegram у вівторок.

Як повідомлялося, російська армія зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, за добу тут відбулося 55 бойових зіткнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-