Пам'яті поліцейського Дмитра Музирьова

Пам'яті поліцейського Дмитра Музирьова

Хвилина мовчання
Укрінформ
Він мріяв багато що змінити на краще

Поліцейський Дмитро Музирьов загинув 28 лютого 2022 року під час російського обстрілу системою залпового вогню «Смерч» у селі Киїнка, де він і його побратимами боронили рідну Чернігівщину. Йому було 26 років.

Дмитро народився і виріс у Чернігові. У 2018 році чоловік закінчив Національний університет «Чернігівський колегіум» за спеціальністю «вчитель фізвиховання». Водночас займався науковою діяльністю.

«Дмитро постійно прагнув до саморозвитку, цікавився наукою, виступав на конференціях і мав друковані статті. Після університету пішов до армії, звідти писав, що хотів би багато змінити на краще», – сказала про нього співробітниця молодіжної політики університету Ольга Гомбалевська.

Фото: Національна поліція України

Чоловік був кандидатом у майстри спорту з веслування на байдарках і каное та деякий час працював тренером-викладачем із веслування. У складі чернігівської команди він посідав призові місця на Всеукраїнських змаганнях із драгонботу (веслування на човнах «Дракон»).

За словами мами Тетяни, Дмитро постійно підтримував зв'язок із тренерами та вихованцями спортшколи.

«Він дуже любив свій спорт і присвячував йому багато часу на Десні. У нього був свій човен, і Дмитро дуже любив дітей, з якими займався», - каже Тетяна.

Фото: Національна поліція України

Випадково у 2019 році чоловік побачив оголошення про набір до лав поліції Чернігівської області і того ж року успішно пройшов конкурс. Робота в поліції йому подобалася, для нього це не було важко.

І коли в Україну прийшла повномасштабна війна, поліцейський одним із перших став на захист України. «Він навіть не розглядав варіанту, що може вчинити інакше. Пам’ятаю його слова: «Мамо, я захищатиму наше місто!», - згадує Тетяна.

Дмитро був у родині єдиним сином, завжди спокійним і витривалим. Його колега Владислав зазначив, що чоловік завжди міг допомогти своєму товаришу.

Дмитро також обожнював свого собаку породи хаскі – Теда. Взимку він брав його на вулицю і собака катав дітлахів.

Фото із сайту Суспільне

«Під час сильних обстрілів і бомбардувань Чернігова ми з чоловіком і Тедом ховалися у бомбосховищі. Син інколи приходив провідати нас. Заспокоював, хвалився, що спіймав диверсанта», - розповідає мати.

За словами Тетяни, напередодні обстрілу у Киїнці Дмитро ненадовго заглянув у бомбосховище, щоб пересвідчитися, що у них все нормально.

Фото: Національна поліція України

«Тед тоді наче щось передчував: завжди стриманий і вихований пес, він помчав через все укриття назустріч Дімі та кинувся йому в обійми. Довго не міг відійти від господаря. Це була наша остання зустріч із Дмитром…», - зазначила Тетяна.

Зі свого боку, його колега Владислав розповів, що зранку 28 лютого Дмитро був сам не свій і постійно казав, що йому треба заїхати до батьків.

«Коли ми приїхали до Киїнки, він заявив, що у нього якесь недобре передчуття, і буквально одразу почався потужний обстріл, під час якого Дмитро, на жаль, загинув», - уточнив Владислав.

Фото: ГУНП в Чернігівській області

Церемонія прощання з ним і двома загиблими побратимами пройшла 13 квітня 2022 року.

Указом Президента Володимира Зеленського №124/2022 від 10 березня 2022 року старшого лейтенанта поліції було посмертно відзначено за його подвиг орденом «За мужність» III ступеня. Цю нагороду родині Дмитра передали 14 червня 2022 року.

Фото: Чернігівська ОВА

Рівно через рік після загибелі мужнього правоохоронця, 28 лютого 2023 року, у селі Киїнка Чернігівської області на будівлі сільради відбулося відкриття меморіальної дошки на честь Дмитра Музирьова та ще трьох поліцейських, які загинули, захищаючи Україну.

Фото: Поліція Чернігівської області

«Я пишаюся своїм сином, який із перших днів ворожого вторгнення взяв до рук зброю та разом зі своїми побратимами став на захист Чернігова», - сказала під час відкриття цієї меморіальної дошки мати Дмитра.

Вічна пам'ять Герою!

Перше фото: Національна поліція України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-