Георгіївські стрічки, алкоголь та феєрверки: у Латвії 9 травня затримали 26 осіб

Георгіївські стрічки, алкоголь та феєрверки: у Латвії 9 травня затримали 26 осіб

Укрінформ
Державна поліція Латвії під час святкувань з нагоди 9 травня затримала 26 осіб, порушено 38 справ про адміністративні правопорушення та чотири кримінальні справи.

Про це передає LSM, повідомляє Укрінформ.

Міністр внутрішніх справ Маріс Кучінскіс відзначив, що 9 травня у Латвії пройшло відносно спокійно. Найбільші потоки людей до пам'ятних місць зафіксовано у Саласпілсі та Даугавпілсі.

За даними поліції, найбільше порушень зафіксовано у Ризькому регіоні – 22, затримано 21 особу.

Порушення переважно були пов'язані з покладанням квітів, у тому числі із забороненою символікою, у місцях, де раніше були радянські пам'ятники, а також випадки використання у громадських місцях символів військової агресії, таких як георгіївські стрічки. Також розпочато адміністративні процеси за непокору вимогам співробітників поліції, перебування у громадському місці у стані алкогольного сп'яніння тощо. Затримання були й через запуски феєрверків.

Читайте також: Поліцейські в москві 9 травня двічі побили чоловіка з прапором України

Крім того, поліція розпочала чотири кримінальні процеси - два в Ризі і два в Даугавпілсі. В межах одного з них двох людей було затримано за виправдання війни, яку веде росія проти України.

Як повідомлялося, 9 травня на території Латвії діяла заборона на проведення публічних заходів і використання феєрверків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-