Німецький оборонний концерн хоче виробляти в Україні системи ППО та танки - ЗМІ

Німецький оборонний концерн хоче виробляти в Україні системи ППО та танки - ЗМІ

Укрінформ
Найбільша німецька збройна компанія Rheinmetall планує у майбутньому мати можливість виробляти танки, зенітні системи та боєприпаси в Україні.

Про це пише ділове видання Handelsblatt, передає Укрінформ.

За словами гендиректора концерну Арміна Паппергера, плани щодо виробництва озброєнь безпосередньо в Україні набувають реальних обрисів. Він має намір підписати контракти про співпрацю та створення спільних підприємств з українськими компаніями вже найближчими тижнями, заявив Паппергер у вівторок у Дюссельдорфі під час онлайн зустрічі акціонерів.

Читайте також: Німецький ВПК переживає бум через агресію путіна – Bloomberg

Йдеться про спільні підприємства з виробництва автомобільних систем, ППО та боєприпасів. «Таким чином ми даємо Україні можливість захищатися в середньостроковій і довгостроковій перспективі», - цитує видання керівника концерну.

Інвестиції в нові заводи надходитимуть від української держави.

Як конкретний приклад Паппергер навів оголошений уже пару місяців тому план виробництва в Україні основних бойових танків типу Panther. Згідно з планами Rheinmetall, це може бути до 400 одиниць на рік. Попередні переговори з Києвом щодо проєкту танка керівник оцінив як перспективні. Він переконаний, що в найближчі десять років попит з боку України буде дуже високим.

Читайте також: Німецькі виробники владнали суперечку щодо інтелектуальних прав на танки Leopard 2

Rheinmetall перебуває на шляху сильного збільшення продуктивності, що також пов’язано зі збільшенням світового попиту на озброєння на тлі війни в Україні. Паппергер очікує, що 2023 рік «стане найкращим роком в історії компанії з точки зору приймання замовлень».

Група має дуже великі потужності для танкових боєприпасів і артилерії, сказав гендиректор. Наразі виробляється 150 тисяч танкових боєприпасів, для артилерії - 600 тис. снарядів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше стало відомо, що Німеччина планує виготовити для України 250 тисяч артснарядів.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-