Зниклими безвісти вважаються 23,7 тисячі українців - МВС

Зниклими безвісти вважаються 23,7 тисячі українців - МВС

Укрінформ
Станом на початок травня унаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україні вважаються зниклими безвісти 23 760 осіб.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко, передає Укрінформ із посиланням на МВС.

За його словами, від початку повномасштабного вторгнення рф органам Національної поліції вдалося розшукати понад 50% громадян, яких вважали зниклими безвісти. Однак станом на сьогодні підтверджено дані щодо 23 760 осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

“Від початку війни було зареєстровано 101 543 факти щодо безвісти зниклих громадян. У подальшому ця інформація була внесена до єдиного обліку, який ведеться Національною поліцією, далі проводилися першочергові дії з перевірки. 54 310 осіб було розшукано", - поінформував заступник міністра.

Після проведення всіх належних заходів у розшук було оголошено 31 330 осіб, з них 7 570 розшукано. Таким чином, уточнив Тимченко, у розшуку залишаються 23 760 осіб, які зникли за особливих обставин.

Читайте також: В Україні запрацював єдиний реєстр зниклих безвісти

Їхні дані внесені до Єдиного реєстру осіб, зниклих за особливих обставин, який запрацював у МВС. До нього потрапляють дані як цивільних осіб, так і військовослужбовців, пояснив Тимченко.

“Інформація щодо таких осіб надходила до органів Національної поліції, її було перевірено та в подальшому верифіковано представниками Офісу уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Після цього інформацію вносять в реєстр”, - додав він.

У МВС зазначили, що особливими обставинами вважаються збройний конфлікт, воєнні дії, тимчасове захоплення частини території України, а також надзвичайні ситуації природного чи техногенного характеру.

Читайте також: Мінреінтеграції підготувало алгоритми дій для родин зниклих безвісти

МВС впровадило реєстр з метою зрозумілого та контрольованого обліку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, а також надання можливості родичам зниклих на підставі витягу звернутися до Пенсійного фонду для отримання виплат.

Як повідомляв Укрінформ, в ефірі телемарафону “Єдині новини” 18 квітня Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Олег Котенко заявив, що зниклими безвісти вважаються понад 7 тисяч українських військових.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-