МВС майже втричі зменшить кількість сервісних центрів задля мінімізації корупції

МВС майже втричі зменшить кількість сервісних центрів задля мінімізації корупції

Укрінформ
У липні стартують зміни в роботі сервісів МВС – їх кількість зменшиться втричі, буде створено умови для мінімізації корупції під час навчання та складання іспитів на водійські права.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"До сервісів МВС у мене є деякі зауваження. Насамперед це стосується послуг, які надають підрозділи Головного сервісного центру. На сьогодні назріло питання, яке стосується практично кожного громадянина України, - чистота і прозорість складання теоретичних і практичних іспитів на водіння автотранспортом. Ми хочемо мінімізувати отримання водійських ліцензій без відповідного навчання і без відповідного чистого складання цих іспитів", - розповів він.

Клименко повідомив, що дати старт змінам у роботі сервісних центрів планується в липні цього року. "Ми здійснили аудит роботи центрів: наразі їх в Україні 148, а після оптимізації буде 55 таких пунктів", - уточнив він.

Читайте також: Як обміняти водійські права під час воєнного стану - у МВС назвали перелік документів

"Хочемо, щоб наші послуги були достатньо якісними і прозорими, щоб кожен громадянин міг мати прозору систему оскарження дій працівників сервісних центрів, зокрема тих, хто проводить теоретичні та практичні іспити", - пояснив міністр.

За його словами, класи, де складатимуть теоретичні іспити, до кінця цього року будуть обладнані відеокамерами, які унеможливлять існування так званих сліпих зон. Також запровадять ідентифікацію обличчя кожної особи, яка прийде складати іспити.

"Крім того, хочемо дати кожному громадянину можливість самостійно опановувати теорію ПДД або з репетитором, тобто не обов'язково буде ходити в школу. Головне – прозорість складання іспитів", - наголосив Клименко.

Він уточнив, що до людей з інвалідністю виїжджатимуть мобільні сервісні центри.

Читайте також: Номери автівок можна буде залишити за собою під час перереєстрації - Кабмін

Крім того, як зазначив міністр, до кінця року планується обладнати майже 150 автомобілів камерами на 360 градусів, які зможуть показувати весь салон - щоб бачити учня, інструктора, планшет, можливі порушення і підказки. Ці машини будуть обладнані трекерами з визначенням маршруту, також у салоні здійснюватиметься повний аудіозапис.

Як повідомляв Укрінформ, уряд заборонив замовляти і виготовляти індивідуальні номерні знаки, які містять символіку, що асоціюється з повномасштабним вторгненням росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-