ДБР розслідує 1,5 тисячі справ про злочини проти нацбезпеки

ДБР розслідує 1,5 тисячі справ про злочини проти нацбезпеки

Інфографіка
Укрінформ
Державне бюро розслідувань здійснює майже 1,5 тис. кримінальних проваджень щодо злочинів проти національної безпеки

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що основні зусилля бюро зосереджені на викритті та притягненні до відповідальності зрадників, колаборантів, диверсантів, розслідуванні воєнних злочинів рф, пошуку російського майна для передачі у власність України, виявленні ворожих арсеналів боєприпасів тощо.

Від початку повномасштабного вторгнення рф ДБР проводило розслідування 1 тис. 487 кримінальних проваджень щодо злочинів проти основ національної безпеки.

Серед них 1 тис. 177 справ за фактом державної зради (ст. 111 Кримінального кодексу), 226 – колабораційної діяльності (ст. 111-1), 20 – щодо пособників рф (ст. 111-2).

Читайте також: Справу про держзраду ексдепутата Волошина передали до суду – йому загрожує 15 років в'язниці

У результаті розслідувань 666 особам повідомили про підозру, 385 оголошені в розшук, 1375 осіб перевіряються на причетність до державної зради та колабораційної діяльності.

До суду за цими статтями вже направлено 366 обвинувальних актів.

Найбільша кількість проваджень відкрита у Луганській, Запорізькій, Херсонській, Донецькій та Харківській областях.

Серед останніх резонансних проваджень стосовно зрадників — справа колишнього посадовця штабу Військово-морських сил, який сьогодні воює проти України; справа експравоохоронця, який займається транспортним забезпеченням російських солдатів. Також ДБР завершило досудове розслідування стосовно двох правоохоронців, які вступили в так звану "міліцію Бердянська", та повідомило про підозру правоохоронцю з Генічеська, який збирає з херсонців штрафи у скарбницю російських загарбників.

Читайте також: У ДБР сподіваються на вирок суду щодо Киви цьогоріч

Як повідомляв Укрінформ, заступнику директора Національного природного парку "Нижньодніпровський" на Херсонщині оголосили підозру в державній зраді, йому загрожує довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-