Прескарти ЗСУ старого зразка відзавтра недійсні — Генштаб

Прескарти ЗСУ старого зразка відзавтра недійсні — Генштаб

Укрінформ
Допуск представників медіа до районів ведення бойових дій з вівторка, 2 травня, здійснюватиметься за прескартами нового зразка, старий варіант прескарт стане недійсним.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Сьогодні, 1 травня 2023 року, останній день дії прескарт Збройних сил України старого зразка. Надалі допуск до районів ведення бойових дій представників медіа буде здійснюватися за картками нового зразка", — ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Бахмуті загинув журналіст-військовий Володимир Мукан

Як зауважили в Генштабі, за останні два місяці від представників засобів масової інформації надійшли майже 5 тисяч заявок щодо отримання прескарти ЗСУ нового зразка, з них 75 відсотків уже отримали акредитацію.

Решта заявок перебуває на верифікації Служби безпеки України, оскільки переважна більшість з них надійшла протягом останніх двох тижнів. Найближчим часом вони також будуть опрацьовані.

Наголошується, що акредитація Збройними силами України здійснюється насамперед для покращення взаємодії Сил оборони та медійників у районах бойових дій.

Читайте також: На передовій загинув колишній журналіст BBC News Ukraine

Наявність прескарти ЗСУ для журналістів й інших представників медіа, які не виконують професійні завдання в підрозділах Сил оборони та не відвідують райони бойових дій, не є обов’язковою.

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня в Генштабі заявили про запровадження для журналістів прескарти нового зразка з терміном дії до 6 місяців.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-