У Міноборони перевірили роботу ВЛК у районах бойових дій

У Міноборони перевірили роботу ВЛК у районах бойових дій

Фото
Укрінформ
За дорученням міністра оборони України в районах бойових дій здійснена перевірка роботи військово-лікарських комісій.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила в Телеграмі.

Перевірка проводилася за участю командувачки медичних сил Тетяни Остащенко.

"Ситуація в кожній окремій ВЛК різна. Десь є черги, десь — пусті коридори. По роботі деяких ВЛК військовослужбовці скаржаться, по інших — нарікань немає", — зазначила Маляр.

Читайте також: Зеленський відзначив нагородами 419 військовослужбовців, із них 105 - посмертно

Заступниця міністра особисто розмовляла з військовими, які зараз проходять ВЛК, з тими, хто стоїть у чергах.

Як зауважила вона, це різні категорії. Так, є бійці після поранення, є ті, чий стан здоров’я за час служби погіршився, а також ті, хто самовільно залишив бойові позиції, наразивши на смертельну небезпеку побратимів, і в межах кримінального провадження проходить ВЛК.

"Проблеми є. І це зрозуміло. Система ВЛК до повномасштабного вторгнення обслуговувала значно меншу кількість людей і зовсім в інших умовах", — наголосила представниця Міноборони.

Читайте також: При Міноборони створили робочу групу з медичних питань, яку очолила Тайра

Вона додала, що у фронтових районах нині створені додаткові ВЛК. Там не доводиться обирати приміщення між хорошим і кращим: що є в ресурсі міст на лінії зіткнення — те й пристосовується під потреби.

"За результатами перевірки, у тих ВЛК на сході, які незадовільно працюють і на які є скарги, буде проведена робота та будуть вирішені проблемні питання", — запевнила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Верховна Рада ухвалила в першому читанні два законопроєкти, які передбачають удосконалення роботи військово-лікарських комісій.

На думку голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича, реформування процедури проходження влк триватиме щонайменше пів року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-