росіяни перейшли до оборони на Запорізькому і Херсонському напрямках – Нацгвардія

росіяни перейшли до оборони на Запорізькому і Херсонському напрямках – Нацгвардія

Укрінформ
росіяни перейшли до оборони на Запорізькому та Херсонському напрямках.

Про це під час брифінгу заявив заступник директора департаменту планування застосування Головного управління НГУ полковник Микола Уршалович, передає кореспондент Укрінформу.

«На Запорізькому та Херсонському напрямках, де виконують бойові завдання воїни-гвардійці, ворог перейшов до оборони. Не маючи будь-яких досягнень на полі бою, окупанти продовжують обстріли наших позицій. А варварські ракетні атаки росіян по цивільних об’єктах і населених пунктах ставлять під загрозу життя мирного населення України», - зазначив він.

Читайте також: В Україні вже ліквідували 188 920 російських військових

За словами Уршаловича, група аеророзвідки 27-ї Печерської бригади на Лиманському, Донецькому та Запорізькому напрямках минулого тижня виявила і у взаємодії з артилерійськими підрозділами знищила чотири САУ, дві гаубиці, шість ББМ і дві одиниці спеціальної гусеничної та 12 одиниць автотехніки.

«Окрім того, гвардійці-артилеристи забезпечили вогневу підтримку підрозділів на Лиманському, Донецькому та Запорізькому напрямках. Упродовж тижня виконано 460 вогневих завдань, підтверджено знищення близько 80 осіб противника, трьох мінометів 120-го калібру, з розрахунками, та двох одиниць автотехніки», - зазначив представник НГУ.

Читайте також: На Херсонщині українські військові знищили шість російських безпілотників

Як повідомлялося, у Запорізькій ОВА заявили, що на Запоріжжі зросла кількість ворожих обстрілів. Відомо про двох загиблих мирних мешканців.

Фото: armyinform


Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-