Вода в річках спадає, кількість підтоплень зменшилася - ДСНС

Вода в річках спадає, кількість підтоплень зменшилася - ДСНС

Укрінформ
В Україні за останню добу спостерігається тенденція щодо зниження рівня води у річках та зменшення кількості підтоплень територій.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби України з надзвичайних ситуацій, передає Укрінформ.

«За останню добу спостерігається тенденція щодо зниження рівня води у річках та зменшення кількості підтоплень територій. Залишаються підтопленими 716 дворогосподарств (Чернігівська – 448, Черкаська – 123, Кіровоградська – 48, Дніпропетровська – 41, Полтавська – 35, Волинська – 14 та Київська –7) та 121 будинок (Кіровоградська – 48, Черкаська – 39, Дніпропетровська – 21, Чернігівська – 13)», - повідомили у пресслужбі.

Читайте також: У Києві за день рівень води у Дніпрі піднявся на шість сантиметрів

За даними ДСНС, у Волинській, Рівненській та Черкаській областях підтоплено 20 тисяч 778 га сільськогосподарських угідь. Зазначається, що було порушено транспортне сполучення до 32 населених пунктів Чернігівської області.

«Усього за добу підрозділами ДСНС перевезено 154 особи (з початку робіт – 3 тис. 943), доставлено 230 кг продуктів (з початку робіт 6 тис. 82 кг.) та 60 л води (з початку робіт – 25 тис. 748 л), відкачано води 13 тис. 50 м. куб. (з початку робіт – 54 тис. 335 м. куб.). До проведення робіт залучалося 82 особи та 44 од. техніки (з початку робіт – 1 тис. 376 осіб та 621 од. техніки», - уточнили рятувальники.

Читайте також: Влада Києва заявляє, що столиця пройшла пік весняної повені

За інформацією Гідрометеорологічного центру, спостерігається сезонне підняття рівня води у межах річок Віть, Дніпро, Десна, Сейм, Сож, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях 8 областей (Волинська, Дніпропетровська, Київська, Кіровоградська, Рівненська, Полтавська,Черкаська та Чернігівська).

У ДСНС заявили, що гідрологічна ситуація перебуває на їхньому посиленому контролі.

Як повідомлялося, у Київській міській військовій адміністрації поінформували, що у столиці за день рівень води у Дніпрі піднявся на 6 сантиметрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-