Пам’яті американських добровольців Едварда Вілтона та Грейді Курпасі

Пам’яті американських добровольців Едварда Вілтона та Грейді Курпасі

Хвилина мовчання
Укрінформ
Чоловіки поклали своє життя у боротьбі українського народу за свободу

Двоє небайдужих американців, ветеран Армії США Едвард Валтер Вілтон і колишній морський піхотинець Грейді Курпасі, які добровольцями приїхали в Україну, загинули у боях з російськими загарбниками.

Едварду Вілтону було всього 22 роки, але він уже встиг пройти службу у Сухопутних військах США. За словами його зведеного брата Паркера Каммінгса, Едвард повідомив рідних про плани воювати за Україну, коли вже сів на літак до Польщі у квітні минулого року.

«Мій брат був дуже самовідданим. Мій брат був дуже чесним і підтримував традиції. Він більше дбав про свободу для всіх, ніж про власну безпеку. Едвард був справжнім героєм, і ми будемо сумувати за ним», - розповів Паркер Каммінгс.

За словами товариша по службі в Українському Інтернаціональному легіоні, Вілтон був молодим, однак надзвичайно хоробрим і безстрашним.

«Якщо нам було потрібно троє хлопців, щоби виконати будь-яке завдання, він завжди піднімав руку», - розповів його побратим.

Едвард загинув під час бойових дій під Бахмутом.

Колишній капітан Морської піхоти США 50-річний Грейді Курпасі також загинув у бою за Україну. Грейді народився в Кореї, був усиновлений і переїхав до США з новою родиною. Події 11 вересня 2001 року вплинули тоді на молодого чоловіка, після чого він пішов служити до Корпусу морської піхоти США, йдеться на вебсайті GoFundMe.

Курпасі був у місіях у Кувейті, брав участь у першій бойовій операції в Іраку, після чого пройшов навчання у школі снайперів та знову відправився до Іраку – у 2005 та 2007 роках. Пізніше він пройшов навчання на курсах для кандидатів в офіцери Морської піхоти (MECEP), а також у Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі, який закінчив з відзнакою. Курпасі також освоїв інші військові програми та був призначений командувати взводом, а згодом і ротою. У 2021 році він офіційно звільнився зі Збройних сил Сполучених Штатів.

Коли почалася повномасштабна агресія рф проти України, Грейді відчув, що має допомогти українцям. Він навчав солдатів як інструктор, однак через інтенсивність бойових дій та потреби у командному складі Грейді Курпасі очолив загін та був убитий у бою.

У Державному департаменті США підтвердили загибель в Україні двох колишніх американських військових та зазначили, що підтримують контакт з їхніми сім’ями й докладають зусиль, щоби повернути їхні тіла додому.

Довічність вдячність та повага відважним воїнам!

Фото: New York Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-