Пам’яті снайпера 46-ї окремої аеромобільної бригади Юрія Гапоненка (позивний «Байкер»)

Пам’яті снайпера 46-ї окремої аеромобільної бригади Юрія Гапоненка (позивний «Байкер»)

Хвилина мовчання
Укрінформ
Він міг би тримати економічний фронт, натомість полишив все і пішов воювати, аби справу його життя змогли продовжити нащадки

9 березня 2023 року пішов у засвіти відомий на Тернопільщині підприємець Юрій Гапоненко.  Чоловіка знали як завзяту, віддану справі людину. Все своє свідоме життя Юрій присвятив підприємництву. Він був дотичний до створення понад десятка компаній в Україні – від будівельного бізнесу до банківської сфери. У розвиток власної справи - «Корпорації Ватра-Техносвітло», яка понад 20 років запалює світло в оселях тернополян, підприємець вкладав весь свій досвід і хист. 

Фото: Фейсбук-сторінка Liudmyla Riabokon-Manzhula 

Коли розпочалася війна, Юрій, як і тисячі співвітчизників, не лишився осторонь. Він пішов до війська, хоча мав усі підстави не йти: після важкої травми, яку отримав якраз напередодні повномасштабного вторгнення рф, жодна медична комісія не визнала б його придатним до служби. Однак проблеми зі здоров’ям не стали перешкодою для патріота. Власним коштом Юрій придбав снайперську гвинтівку і пішов на фронт. «Мій найкращий снайпер», - напише згодом його побратим Влад Грищенко.

Фото: Фейсбук-сторінка Igor Doroshenko

Звʼязки та можливості Юрія ще не раз ставали у нагоді його побратимам по війську. Підприємець допомагав купувати дефіцитну зброю, автівки для подолання бездоріжжя, на які встановлювали мобільні зенітні установки.

На початку лютого 2023 року Юрій Гапоненко, перебуваючи під Бахмутом, отримав важке поранення. Побратими змогли його евакуювати з пекла, передали лікарям. Далі пораненого гвинтокрилом доправили до Києва, де медики понад місяць намагалися «витягнути» воїна. Не вдалося…

«Війна, з якою загарбницька росія прийшла на територію України, забирає життя як цивільного населення, так і наших воїнів. Вічна пам’ять і слава українському воїну 46 ОАеМБр, який захищав Батьківщину та кожного з нас! Мій друг Гапоненко Юрій "Байкер" отримав важке поранення 02.02.23 р. На великий жаль, 09.03.23 р. пішов з життя», - написав у Фейсбуці його товариш Дмитро Лопатко.

Фото з відкритих джерел

Однокласники зі школи №5 у Конотопі, де свого часу навчався Юрій Гапоненко, на сторінці у соцмережі згадують його як харизматичного, веселого, розумного чоловіка.

«Завжди був справжнім. Відвертим та щедрим. Усе віддав, наближаючи Перемогу», - згадує Людмила Рябоконь-Манжула.

Юрію у травні мало би виповнитися 56 років. У нього залишилася дружина та двоє дітей.

Вічна пам'ять Герою!

Перше фото: Фейсбук-сторінка Liudmyla Riabokon-Manzhula 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-