Загарбники запланували евакуацію з Енергодара на 5 травня - Федоров

Загарбники запланували евакуацію з Енергодара на 5 травня - Федоров

Укрінформ
На захоплених територіях Запорізької області армія рф готується до евакуації населення та оборони.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"У ворога - паніка, ворог готується до оборони окупованої частини Запорізької області. З іншого боку, вони готуються до виходу з тимчасово окупованої території", - сказав він.

За словами Федорова, в населених пунктах поблизу фронту, загарбники почали підготовчі роботи щодо евакуації.

"Наприклад, в Енергодарі вони роздають листівки і збирають анкети дітей, які будуть евакуюватися. Евакуацію вони намітили приблизно на 5 травня. В населених пунктах поблизу Токмака їздять російські автівки з гучномовцями і роблять оголошення, рекомендують евакуюватися або до Мелітополя, або до Криму. Але в самому Мелітополі про евакуацію не йдеться, а навпаки ворог там посилює свої позиції", - пояснює він.

Читайте також: На Запоріжжі через ворожий артобстріл загинуло подружжя

Як повідомлялося, на Мелітопольщині росіяни облаштували дві військові бази: перша - в Кирилівці. Там вони націоналізували щонайменше 200 баз відпочинку і саме там наразі розміщуються російські військові. Друга база знаходиться в селищі Приморський Посад, там накопичується особовий склад, техніка, озброєння.

Раніше повідомлялось, що зранку в Мелітополі поблизу локомотивного депо пролунав вибух.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-