Українські військові відбили 40 ворожих атак на трьох напрямках

Українські військові відбили 40 ворожих атак на трьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Війська російської федерації зосереджують сили на веденні наступальних дій на трьох напрямках, найзапекліші бої тривають за міста Бахмут і Мар’їнка Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 суботи, 22 квітня.

"Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На них було відбито близько 40 атак противника", — зазначили в Генштабі.

Повідомляється, що авіація Сил оборони України загалом за добу здійснила вісім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки ворога.

Підрозділи українських ракетних військ й артилерії зі свого боку уразили три райони зосередження живої сили та склад боєприпасів рф.

Читайте також: Війська рф за добу обстріляли вісім областей України

російські загарбники протягом доби здійснили три ракетні й 24 авіаційні удари, а також близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновані та пошкоджені приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

У Генштабі застерігають: імовірність здійснення росіянами ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка, за даними ЗСУ, особливих змін не зазнала. Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання в прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках протягом доби російські війська обстрілювали Уланове, Бруски, Стукалівку, Волфине, Коренівку й Юнаківку Сумської області, а також Тимофіївку Харківської області.

Авіаційного удару загарбники завдали по Орликівці Чернігівської області.

На Куп’янському напрямку росіяни били з артилерії по Новомлинську, Западному, Масютівці, Синьківці, Кислівці й Берестовому Харківської області.

На Лиманському напрямку цієї доби наступальних дій війська рф не проводили, натомість артилерійських ударів завдали по Макіївці, Невському й Білогорівці Луганської області, Діброві, Верхньокам’янському та Спірному Донецької області.

На Бахмутському напрямку росіяни продовжують вести наступальні дії, тривають важкі бої за місто Бахмут. Поблизу Григорівки, Хромового й Іванівського ворог вів безуспішні наступальні дії.

Від російських обстрілів постраждали Роздолівка, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Олександро-Шультине, Біла Гора, Диліївка, Залізне, Північне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку загарбники вели наступальні дії в районі Новокалинового Донецької області, однак успіху не мали. Від ударів російської армії потерпали, зокрема, Новокалинове, Степове, Авдіївку, Тоненьке, Первомайське й Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони відбили численні атаки російських військ у районі Мар’їнки Донецької області. Ворожих обстрілів тут зазнали Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка й Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом поточної доби наступальних дій загарбники не проводили, натомість обстрілювали Богоявленку, Вугледар і Новомайорське Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках війська рф продовжують оборонятися й завдавати ударів по населених пунктах. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Времівка й Зелене Поле Донецької області, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області, Херсон, Саблуківка, Берислав, Козацьке, Токарівка, Інгулець, Інженерне, Антонівка, Білозерка, Берегове й Кізомис Херсонської області. Загалом – понад 30 населених пунктів.

На тимчасово захоплених територіях України росіяни продовжують посилювати контррозвідувальний режим. Так, у місті Енергодар Запорізької області зафіксоване збільшення кількості патрулів, на блокпостах більш прискіпливо перевіряють особисті документи й оглядають транспортні засоби.

Також загарбники обмежили відвідування лісових зон. Громадян України, помічених у цих локаціях, працівники федеральної служби безпеки рф беруть на контроль, перевіряють їхні персональні дані.

Читайте також: росіяни тримають у Чорному морі два підводних човни з «Калібрами»

російськими спецслужбами в місті організоване приховане спостереження за громадянами України, які відмовилися від одержання російського паспорта. Зокрема, здійснюється перевірка джерел їхніх фінансових доходів. Представники спецслужб цікавляться, яким чином відбувається перерахунок коштів із підконтрольних українському уряду територій до тимчасово захоплених та яким чином ці кошти конвертуються в готівку.

Встановлено, що на Запорізькій АЕС через критичну нестачу кваліфікованих працівників, готових іти на колаборацію, загарбники посилили психологічний і фізичний тиск на українських працівників станції. Залякуваннями, погрозами, шантажем і тортурами ворог продовжує примушувати українських фахівців до отримання російського громадянства й підписання трудових договорів із корпорацією "росатом".

Читайте також: Системи Patriot дозволять тримати російські літаки подалі від кордону України – Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, у розв'язаній проти України повномасштабній війні росія втратила вже близько 185 тисяч 730 своїх військовослужбовців і тисячі одиниць військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-