російська армія за добу обстріляла 12 областей України — зведення ОВА

російська армія за добу обстріляла 12 областей України — зведення ОВА

Укрінформ
Під ударами військ російської федерації протягом доби перебували 12 областей України, є загиблі та поранені.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п’ятниці, 21 квітня.

У Київській області нічна повітряна тривога внаслідок атаки дронів тривала більше трьох годин. Працювало ППО. Влучань немає. Попередньо постраждалих немає, наслідків падіння уламків не зафіксовано.

У Чернігівській області вночі ворог обстріляв Новгород-Сіверський район, внаслідок чого виникла пожежа житлового будинку.

За добу зафіксовано шість обстрілів Новгород-Сіверського району – із мінометів та артилерії. Пошкоджено житловий будинок, господарчі споруди, комбайн. Поранено двох жителів, одна жінка загинула.

У Сумській області ворог вночі здійснив артилерійський обстріл Білопільської громади. Інформація про постраждалих, руйнування об’єктів інфраструктури не надходила. Дані уточнюються.

Вчора протягом дня росіяни здійснили обстріли двох прикордонних громад – Великописарівської та Білопільської. Зафіксовано 44 влучання з мінометів, артилерії, гранатометів. Без наслідків.

Читайте також: ЗСУ знищили вже понад 185 тисяч російських загарбників

У Вінницькій області росіяни вночі влучили по місту Немирів Вінницького району, внаслідок чого виникла пожежа. Станом на ранок вона ліквідована. Загрози для навколішних осель немає. За попередніми даними — без жертв.

У Запорізькій області ворог здійснив 75 обстрілів по 18 мирних містах і селах. Зафіксовані три авіаційні удари, чотири атаки БПЛА, два з РСЗВ та 66 артилерійських обстрілів.

Зруйновано 15 цивільних об'єктів: житлові будинки та квартири, господарчі споруди, гаражі, складські приміщення освітнього закладу.

Під час обстрілу села Мала Токмачка на власному подвір'ї загинули чоловік та жінка.

У селі Кам'янському під час обстрілу поранення отримала місцева жителька.

У Дніпропетровській області вночі ворог обстріляв Нiкопольський район з важкої артилерії. Влучив по Мирiвськiй громадi. Люди не постраждали.

Вчора під прицілом російської армії була Великомихайлівська громада Синельниківського району. Ворог вдарив по ній з важкої артилерії. Минулося без загиблих та постраждалих.

Читайте також: Авіація ЗСУ минулої доби завдала шість ударів по районах зосередження противника

У Полтавській області внаслідок нічного удару БпЛА зафіксовано руйнування цивільної інфраструктури в Полтавському районі. Рятувальники працюють над приборканням пожежі. За попередніми даними, постраждалих немає.

У Харківській області на Слобожанському напрямку агресор обстріляв населені пункти Козача Лопань, Гоптівка, Нескучне та Хатнє.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Берестове.

Вчора ввечері ворог з артилерії обстріляв місто Куп’янськ, пошкоджено щонайменше два приватних домоволодіння, сталися пожежі.

Також ввечері ворог з артилерії обстрілював місто Вовчанськ Чугуївського району. Є пошкодження господарчих споруд.

Протягом дня під мінометним та артилерійським обстрілом перебували село Кучерівка та смт Дворічна Куп'янського району.

У Луганській області минулої доби артилерійських обстрілів з боку загарбників вже вкотре зазнали Стельмахівка, Невське, Діброва і Білогорівка. Ворог намагався покращити тактичне положення районі Серебрянського лісництва, але його наступальні дії завдяки ЗСУ успіху не принесли.

Читайте також: Повітряні сили уточнили: Україну вночі атакували 12 «шахедів», вісім із них збила ППО

У Донецькій області вночі стався ракетний удар по промисловій зоні Костянтинівки, попередньо - С300. Постраждалих серед цивільних немає. Дані уточнюються.

Протягом доби були обстріляні: Авдіївка, Бахмут, смт Зарічне, смт Нью-Йорк, смт Очеретине, с. Нетайлове, Часів Яр, смт Велика Новосілка

За добу на Донеччині одна людина загинула, одна поранена.

У Миколаївській області вчора тричі протягом дня ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії та узбережжю Очаківської громади. Постраждалих немає.

Також вчора ввечері артилерійських обстрілів зазнало місто Очаків Очаківської громади, внаслідок чого пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки. Влучання зафіксовано на території об’єкта інфраструктури. Без постраждалих.

У Херсонській області за минулу добу агресор здійснив 63 обстріли, випустивши 247 снарядів з важкої артилерії, БПЛА та авіації. Місто Херсон ворог обстріляв чотири рази.

Через російську агресію дві людини загинули, троє дістали поранення.

Зі звільненої території області евакуйовано 52 особи.

Як повідомляв Укрінформ, у Командуванні повітряних сил уточнили, що Україну в ніч на п'ятницю атакували 12 БпЛА типу “Шахед-136/131”, вісім з них вдалось знищити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-