російська армія за добу обстріляла сім областей України - зведення ОВА

російська армія за добу обстріляла сім областей України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на сім областей України, застосовувала авіацію, безпілотники, РСЗВ, артилерію, міномети.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 понеділка, 17 квітня. 

У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили три обстріли прикордонних Великописарівської, Білопільської та Шалигинської громад. Зафіксовано 16 ударів з мінометів та артилерії. Втрат і руйнувань немає. 

У понеділок вночі росіяни також 10 разів вдарили зі станкового протитанкового гранатомета. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила. 

У Запорізькій області за добу ворог здійснив 56 обстрілів 16 населених пунктів. Зафіксовані 46 артилерійських ударів, чотири авіаційні, чотири із застосуванням БПЛА і дві атаки з РСЗВ. 

Зареєстровано 52 повідомлення про руйнування об'єктів соціальної інфраструктури, житла, автомобілів тощо. 

У Преображенці постраждав 61-річний чоловік, його госпіталізували.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 182 660 російських загарбників

У Дніпропетровській області вчора з важкої артилерії росіяни ударили по храму в Нікополi. Поранені двоє людей. Також у місті пошкоджені п’ять житлових будинків, два автомобілі, кілька ліній електропередач, чотири господарські споруди, одна з них знищена. 

Під обстріл потрапила і Червоногригорівська громада. Рятувальники обстежують територію, наслідки уточнюються. 

У Харківській області на Слобожанському напрямку російські загарбники обстріляли Ветеринарне, Нескучне, Огірцеве, Вовчанськ, Бочкове, Малу Вовчу, Землянки і Тополі. 

На Куп’янському напрямку війська рф здійснили обстріли Новомлинська, Дворічної, Западного та Кіндрашівки. 

Внаслідок мінометного обстрілу села Курилівка Куп'янського району пошкоджено приватний житловий будинок. 

Вчора вдень ворог обстріляв село Першотравневе Ізюмського району, пошкоджено житловий будинок. 

Протягом дня росіяни з артилерії били по Вовчанську Чугуївського району. Пошкоджено щонайменше 11 приватних домоволодінь.

Читайте також: Українська авіація за добу завдала п'ять ударів по районах скупчення військ рф

У Луганській області з артилерії армія рф обстрілювала Стельмахівку, Невське та Білогорівку. 

У Донецькій області ворог вів вогонь з артилерії, ЗРК "С-300", РСЗВ "Град", здійснив авіаудари.

Під вогнем перебували Стара Миколаївка, Авдіївка, Торецьк, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Карлівка, Курахове, Бахмут, Серебрянка, Костянтинівка. 

Пошкоджено 19 житлових будинків (з них 5 багатоквартирних), ЛЕП, шість господарських споруд, гараж, спортивний комплекс "Металург".

У Херсонській області за минулу добу загарбники здійснили 46 обстрілів, випустивши 170 снарядів з важкої артилерії, БПЛА та авіації. Херсон ворог обстріляв тричі. Постраждалих серед цивільного населення немає.

Фахівці оператора мобільного звʼязку відновили роботу ще однієї базової станції у Суворовському районі Херсона. На звільненій від росіян території Херсонщині працюють 287 базових і три пересувні станції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-