Пам'яті нацгвардійця Дмитра Неймата

Пам'яті нацгвардійця Дмитра Неймата

Хвилина мовчання
Укрінформ
Штаб-сержант разом із побратимами героїчно тримали оборону на «Азовсталі»

Захисник «Азовсталі», боєць Національної гвардії України штаб-сержант Дмитро Неймат загинув 19 квітня 2022 року. Достовірні обставини його смерті невідомі. Йому було 29 років.

Дмитро народився 26 жовтня 1992 року у Кривому Розі, а навчався - у Криворізькій загальноосвітній школі № 52. У 2008 році хлопець закінчив школу і вступив до криворізького технікуму Національної металургійної академії України. У 2013 році проходив службу в армії у Рівному, а у 2014 році став до лав НГУ.

У 2019 році чоловік здобув розряд кандидата в майстри спорту зі стрільби із бойової зброї. Боєць Нацгвардії раз на рік їздив на чемпіонати зі стрільби і займав там призові місця.

Фото: Військова частина 3011 Національної гвардії України

А також Дмитро дуже любив свою роботу, вона була його хобі. Службі чоловік віддавав усього себе.

8 лютого 2022 року Дмитро поїхав на ротацію до Маріуполя. Це місто він і обороняв від початку повномасштабної війни з росією. 

«Це він перший подзвонив мені 24 лютого і сказав, що почалася повномасштабна війна. Скоро із ним почав пропадати зв'язок, і останній раз він подзвонив мені 19 квітня - привітав із Днем народження... і, як виявилося, загинув у той самий день», - каже дружина Тетяна.

Однак про смерть чоловіка стало відомо лише 30 липня 2022 року.

В останню путь Дмитра провели наступного дня у Кривому Розі. Церемонія відспівування полеглого бійця пройшла у Покровському жіночому монастирі. Вшанувати Неймата і провести його в останню путь зібралось близько 100 громадян, серед яких були рідні, друзі, бойові товариші, а також небайдужі люди.

Указом Президента України Володимира Зеленського №672/2022 від 28 вересня 2022 року Неймат був посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

А від імені виконуючого обов’язки мера Кривого Рогу Юрія Вілкула бійця посмертно нагородили нагрудним знаком «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня — його передали дружині загиблого нацгвардійця.

За словами Тетяни, вона із сином дуже сумує за Дмитром. Жінка каже, що дуже вдячна чоловіку за дитину — найголовніше у її житті, і зазначає, що буде жити заради нього та пам'ятати його яскраву посмішку.

«Ти був дуже великою підтримкою у моєму житті, дякую, що ти був у ньому ясним сонечком. Моє кохання на все життя, ріднесенький мій, дякую, що був поруч зі мною. Я вдячна тобі за кожну секунду, проведену разом… Ти залишишся у моїй пам’яті світлим і добрим... Спи спокійно, мій Герой», - уточнила Тетяна.

Фото: Фейсбук-сторінки Тетяни Неймат і Дмитра Неймата

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-