Пам'яті велогонщика, бійця спецпідрозділу ГУР МО Костянтина Денеки

Пам'яті велогонщика, бійця спецпідрозділу ГУР МО Костянтина Денеки

Хвилина мовчання
Укрінформ
Чоловік був переможцем десятків всеукраїнських заїздів і не полишав улюбленої справи навіть у перервах між службою

Костянтин Денека став назавжди сорокарічним. Воїн зі складу спецпідрозділу головного управління розвідки відсвяткував свій останній день народження 12 березня під Бахмутом. Саме на одному з найгарячіших напрямків Костянтин боронив Україну.  

Фото: Фейсбук Leader Citron Team

«Проклята війна забирає найкращих. Але серед нас житимуть його діти - синові Кості зараз 13 років, доньці Єлизаветі 3 роки…», - написала подруга бійця Олександра Погоріла в епітафії.

Фото: Фейсбук Aleksandra Pogorelaya

Костянтин отримав несумісні з життям осколкові поранення під час оборони Бахмута 31 березня. «Він був відкритою, щирою та цілеспрямованою людиною, яка завжди досягала своєї мети», - розповідають про чоловіка друзі по велоспорту.

Фото: Фейсбук Kostya Deneka

«Двоколісний» був розрадою захисника. Він сідав за велосипед навіть під час нетривалих відпусток з фронту. Впродовж однієї з них він взяв участь у велогонці «Bucha Race» до Дня міста Бучі.

Фото: Інформатор

Денека був членом команди Leader Citroen Team, у складі якої вигравав десятки всеукраїнських змагань із велоспорту. Він завжди був по-спортивному рішучим і пішов захищати Україну з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Фото: Фейсбук Alexey Kostetsky

Потужний гонщик, якого боялись усі. Мало хто міг всидіти у нього на колесі. Нема слів, які б могли втішити дружину, маленьку донечку та сина. Один тільки біль... Костя, ти наш ГЕРОЙ!!! Ти завжди будеш у нашому серці та в нашій пам'яті. Спочивай з миром!» - написали колеги по цеху Кості у Фейсбуці.

Він був справжнім спортсменом, який за своє життя встиг обзавестися низкою друзів, кожен з яких зі щемом в серці згадуватиме Костянтина.

Фото: Фейсбук Leader Citron Team

«Жахлива та болісна втрата для рідних та усієї велоспільноти України. Захищаючи Бахмут, приєднався до небесного захисту - велоатлет Костя Денека. Вічна слава воїну! Спочивай із миром, чемпіоне», - прокоментували загибель воїна у Федерації велосипедного спорту України.

Фото: Фейсбук Kostya Deneka

Поховали Костянтина у неділю, 9 квітня, на алеї Героїв Берковецького кладовища у Києві.

Перше фото: Фейсбук Федерація велосипедного спорту України/Ukraine Cycling Federation

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-