Пам’яті тероборонівця та радника мера Хмельницького Віталія Поліщука

Пам’яті тероборонівця та радника мера Хмельницького Віталія Поліщука

Хвилина мовчання
Укрінформ
Він любив велосипеди та подорожі, а в останню путь його проводила велосипедна колона

32-річний велоактивіст, голова правління громадської організації «Критична маса Хмельницький», радник міського голови Хмельницького з розвитку велоінфраструктури та програміст Віталій Поліщук загинув під час артобстрілу на Донеччині 9 травня 2022 року.

З 24 лютого він захищав Україну у складі 106-ї окремої бригади Хмельницької територіальної оборони. Мав активну громадянську позицію та не зміг залишитися осторонь, коли держава опинилася у небезпеці. На війну пішов добровольцем.

У мирному довоєнному житті Віталій Поліщук був відомим у Хмельницькому велосипедистом. Своє захоплення він перетворив на корисну для міста справу. Про це говорять його знайомі, друзі та колеги. Зазначають, що всі велодоріжки у Хмельницькому з 2020 року — саме його заслуга.

Він організовував різні спортивні заходи. Усі, хто знали його, стверджують, що своїм прикладом чоловік мотивував багатьох людей займатися велоспортом. На його сторінці у соцмережі багато світлин велосипедів та подорожей.

«Ви, напевне, бачили цього доброго чоловіка з двоколісним на вулицях міста. Саме він організував численні заходи у Хмельницькому – «Велопарад», відкриття та закриття велосезону, «Яскраву ніч», патріотичні велопробіги…Численні велодоріжки та велосмуги по місту, якими користуються тисячі велосипедистів, теж його рук справа, як і однодумців. Віталій Поліщук робив те, що найдужче любив. Він любив Україну та рідне місто. Мав стійку громадянську позицію і у найважливіший, вирішальний час став воїном, який не міг залишатися осторонь, коли його землю з зухвалою ненавистю знищують російські окупанти», - згадує про загиблого його знайомий Василь Камінський.

Фото: Oleg Samoilenko

Про загибель чоловіка повідомила його дружина Анастасія Ярова.

«Дорогий мій коханий Віталік, ти завжди будеш зі мною. Я завжди тебе буду пам'ятати і кохати. Хай тобі на тому світі буде краще. А я завжди буду твоєю коханою дружиною. Спочивай з миром. Тепер ти мій Герої назавжди. Я продовжуватиму твою справу, житиму тепер за двох», - написала Анастасія.

Дружина постійно пише про нього, позначаючи загиблого у своїх дописах. Мріям Віталія та Анастасії про сина і доньку та старість на велосипедах Європою не судилося здійснитися. Вдова публікує багато фото, на яких вони з Віталієм щасливі та усміхнені. Тепер сторінка героя – це своєрідний щоденник болю і туги за загиблим.

Віталія Поліщука поховали на Алеї Слави у Хмельницькому. В останню путь його супроводжувала велосипедна колона, до якої долучилися ті, хто знали героя.

Фото: ye.ua

«Дякую за все, що Ти робив для велоруху, за велосотки... Дякую за життєву позицію.... Ти жив чесно і по совісті... Прощавай, Друже.... Ми Тебе ніколи незабудемо і пам’ятатимемо як Героя», - згадує про Віталія хмельницький фотограф Сергій Зисько.

Фото: ye.ua

У пам’ять про Віталія у Хмельницькому провели велопробіг до Дня Героїв, на якому збирали кошти на тепловізор для його підрозділу. Герою присвятили і веломарафон «Подільська сотка-2022», зібрані на якому 20 тисяч грн передали на придбання автомобілів для ЗСУ.

У Віталія Поліщука залишилися мама, бабуся та дружина.

Фото з Фейсбук-сторінок Віталія Поліщука та Анастасії Ярової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-