У Міноборони розповіли, як можна пришвидшити розмінування території України

У Міноборони розповіли, як можна пришвидшити розмінування території України

Укрінформ
Перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявляє, що для пришвидшення робіт з розмінування в Україні потрібно максимально залучити вітчизняних виробників.

Як передає Укрінформ, про це Павлюк написав у Телеграмі.

За його словами, Україна є найбільш замінованою країною світу. Площа забрудненої вибухонебезпечними предметами території становить 180 тис. кв. км.

"Ми постійно підвищуємо наші спроможності в галузі розмінування: збільшуємо кількість підрозділів, навчаємо фахівців, отримуємо допомогу та устаткування від партнерів. Проте обсяг роботи надзвичайно серйозний. За поточного темпу на розмінування підуть десятиліття. Щоб пришвидшити роботи, потрібно максимально залучити наших виробників", - зазначив Павлюк.

Читайте також: Україна випускатиме техніку та обладнання для гуманітарного розмінування

Він повідомив, що напередодні провів нараду з представниками різних міністерств, відомств та підприємств, на якій опрацьовувались питання організації виробництва необхідного обладнання в Україні.

"Це і комплекти саперів, і техніка для перевезення особового складу, для виявлених боєприпасів, для розмінування, роботизовані платформи, трали для розмінування місцевості тощо. Опрацьовуємо потреби, озвучені різними операторами: і ДСНС, і Держспецтрансслужбою МО, і Командуванням Сил підтримки ЗСУ", - зауважив Павлюк.

Він подякував за позицію і готовність виробників запропонувати свої рішення і відзначив високу зацікавленість у всіх учасників наради: Мінстратегпрому, Укроборонпрому, ДСНС, ДССТ, КСП ЗСУ, Федерація роботодавців України.є

Читайте також: В Україні створять Державний центр гуманітарного розмінування – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, за словами начальника відділу організаційної роботи з гуманітарного розмінування ДСНС Сергія Реви, в Україні потребують розмінування близько 470 тисяч гектарів сільгоспугідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-