Трьох військових рф і підполковника судитимуть за катування жителів Бучі

Трьох військових рф і підполковника судитимуть за катування жителів Бучі

Фото
Укрінформ
Перед судом постануть підполковник та ще троє військовослужбовців російської федерації, які катували мирних жителів Бучі Київської області та імітували їх страту.

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно підполковника, двох сержантів та рядового 64-окремої мотострілецької бригади 35 загальновійськової армії рф за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року під час захоплення Бучі, озброєні обвинувачені разом з іншими невстановленими військовослужбовцями рф вдерлися до будинку одного з місцевих жителів.

«На виконання наказу підполковника, військовослужбовці рф вивели господаря будинку на вулицю, повалили на землю та били його руками й ногами по різних частинах тіла, вимагаючи надати інформацію про патріотично налаштованих жителів Бучі», - ідеться в повідомленні..

Далі потерпілому зав’язали очі рушником та привели до штабу загарбників, де утримували цивільних осіб. Там чоловіка продовжили бити, змусили повністю роздягнутися і шукали на його тілі татуювання.

З метою залякування обвинувачені імітували страту інших осіб, присутніх в тому ж приміщенні.

Чоловіку вдалося втекти від російських військових у той момент, коли вони повели на страту інших мирних жителів.

Читайте також: За державну зраду судитимуть ще двох депутатів із Криму

Як повідомляв Укрінформ, суд розгляне справу проти російського військовослужбовця, який під час захоплення Херсонської області неодноразово ґвалтував місцеву жительку та залякував цивільне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-