російська армія за добу обстріляла сім регіонів України - зведення ОВА

російська армія за добу обстріляла сім регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російські війська за добу здійснили обстріли семи областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 понеділка, 27 березня.

У Чернігівській області за добу ворог тричі бив по Новгород-Сіверському району із мінометів. Пошкоджено будинок. Без жертв.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили обстріли територій Есманської та Білопільської громад з артилерії та гранатомета.

У Запорізькій області ворог здійснив 55 обстріл 14 населених пунктів на лінії розмежування: Оріхів, Мала Токмачка, Гуляйполе, Ольгівське, Чарівне, Малинівка, Залізничне, Новоданилівка, Полтавка, Білогір'я, Новоандріївка, Червоне, Щербаки, Кам'янське. Дані про руйнування і постраждалих уточнюються.

У Харківській області на Слобожанському напрямку війська рф атакували райони понад 15 населених пунктів. Серед них Лобанівка, Малі Проходи, Липці, Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Мілове, Петро-Іванівка та Рідкодуб.

Читайте також: На Харківщині виявили тіла ще двох загиблих унаслідок російської агресії

На Куп’янському напрямку російська армія вела безуспішні наступальні дії неподалік Синьківки, здійснила артилерійські обстріли в районах Куп’янська і Табаївки.

Внаслідок обстрілу Куп'янська були пошкоджені багатоповерхівка, гараж, автомобіль.

Ворог з мінометів та іншого озброєння обстрілював смт Дворічна Куп'янського району. Пошкоджені житлові будинки та господарські споруди.

У Луганській області під обстрілами перебували Стельмахівка, Макіївка, Невське, Діброва і Білогорівка. Усі спроби атак ворога були відбиті.

Минулої доби до моргу в Троїцькому доправили близько 100 тіл загиблих росіян. Крім того, до лікарні в цьому населеному пункті прибули близько 140 важкопоранених загарбників.

У Старобільську росіяни переобладнали хірургічне відділення багатопрофільної лікарні у військовий госпіталь.

російські загарбники на Луганщині посилили тиск на працівників підконтрольних органів, установ, організацій, підприємств для примушення отримання паспорта рф.

У Донецькій області за минулу добу ворог обстріляв Авдіївку, Курахове, Красногорівку, Часів Яр, Нью-Йорк, Північне, Очеретине, Велику Новосілку, Дружбу, Карлівку.

Пошкоджено шість житлових будинків (з них два багатоквартирних), дитсадок, магазин, будівлю Авдіївського міського суду, готель Авдіївського коксохімзаводу.

На Донеччині за добу одна людина загинула і двоє дістали поранення.

Читайте також: Загарбники після 1 липня звільнятимуть жителів Луганщини, які відмовляються від паспортів рф

В Одеській області вчора вранці у Южненській територіальній громаді (село Сичавка) ворожа міна здетонувала, вдарившись у прибережні конструкції місця відпочинку та базування малих плавзасобів. Пошкоджено кілька будівель.

У Херсонській області за минулу добу загарбники здійснили 20 обстрілів, випустивши 97 снарядів з важкої артилерії. Четверо людей дістали поранення.

У полі поблизу села Іванівка Високопільської громади двоє чоловіків віком 24 та 18 років натрапили на російську міну. Через вибух один з чоловіків втратив обидві ноги.

Поблизу села Костирка Високопільського району чоловік оглядав поле і натрапив на міну, залишену ворогом. 25-річний житель області дістав тяжкі поранення через підрив на російській протипіхотній міні "Лепесток". Зі слів очевидців, у полі поблизу села Іщенка Великоолександрівської громади потерпілий збирав "Лепестки". Одна з мін здетонувала у нього в руках. З пораненнями рук і живота його госпіталізували.

Читайте також: На Херсонщині госпіталізували чотирьох людей, які підірвались на мінах

Зі звільненої від росіян території області евакуювали ще 43 людей.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-