Ворог не припиняє «хворих» штурмових дій Авдіївки, але з оточенням нічого не виходить - голова МВА

Ворог не припиняє «хворих» штурмових дій Авдіївки, але з оточенням нічого не виходить - голова МВА

Укрінформ
російські війська не припиняють «хворих» штурмових дій довкола Авдіївки Донецької області, але з оточенням міста в них поки нічого не виходить.

Як передає Укрінформ, про це заявив голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі проєкту Радіо Свобода - Радіо Донбас.Реалії.

«Тяжко, дуже важко, тиснуть вони. Нічого поки що у них не виходить, але не кидають вони ні бажання, ні цих усіх, як то кажуть, своїх хворих якихось штурмових дій. Вони просто не піддаються логіці у сучасному світі - так просто людей класти. «Совок» у людей у головах», - заявив Барабаш.

Він зазначив, що тактика російської армії на Авдіївському напрямку - «дуже проста, нехитра: просто закидають біосміттям, і все, більше нічого».

Читайте також: На Бахмутському фронті за добу - 222 ворожих обстріли, ліквідовані 107 загарбників

«Активність є постійна, але питання в тому, що це рівнинніша місцевість, навіть йде трохи ухил до цих населених пунктів від Авдіївки. Тому все прострілюється. Там здебільшого, крім лісопосадок, більше нема за що триматися. Це як проблема, так і водночас плюс - як для нас, так і для супротивника», - заявив голова МВА.

За його словами, довкола Авдіївки багато обстрілів.

«Ми зрівнялися з Бахмутом вже за багатьма показниками - антипоказниками, якщо так можна сказати. У Бахмуті на добу 200-300 обстрілів, іноді більше - у нас так само. Кількість штурмових дій, якихось наступальних операцій там 30, іноді 40. Припустимо, позаминулу добу якщо взяти, 114 штурмових дій було загалом по лінії фронту, з них 80 із копійками разом, приблизно порівну - Бахмут та Авдіївка», - зазначив Барабаш.

Він зауважив, що українські військовослужбовці «до нуля звели можливість прориву на Вугледарі», тому російські сили намагаються штурмувати там, де в них виходить.

«Ось вийшло у них на північ від Авдіївки десь просунутися. Дивлячись на карту, так, можна сказати, що це успіх. Але знову ж таки, знаючи місцевість і розуміючись трохи на військовій стратегії - вони зайшли в, скажімо так, низину, а наші перебувають на панівних висотах. Як наслідок, зараз у них дуже великі втрати саме на цьому напрямку», - заявив голова МВА.

Читайте також: Українська авіація завдала 11 ударів по районах зосередження військ рф - Генштаб

Він також зауважив, що «критичного нічого не сталося».

«Зрозуміло, що ми втрачаємо якусь територію, кожен квадратний метр будь-якої території української землі нам дорогий, і за нього платять і здоров’ям, і своїм життям наші хлопці. Це - цвіт нашої нації, на відміну від їхнього біосміття. Але плюс-мінус навколо Авдіївки така ж умовно ситуація була - не набагато критичніша - і влітку 2022 року», - заявив голова МВА.

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський заявив, що російські загарбники постійно намагаються оточити Авдіївку на Донеччині, але зазнають там великих втрат.

Фото: Радіо Свобода (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-