За матеріалами контррозвідки СБУ цьогоріч засудили вже десятьох бойовиків

За матеріалами контррозвідки СБУ цьогоріч засудили вже десятьох бойовиків

Фото
Укрінформ
Десятьох бойовиків, які брали участь у збройній агресії рф проти України, з початку року засуджено за матеріалами військової контррозвідки СБУ.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

“З початку року за матеріалами військової контррозвідки Служби безпеки засуджено 10 бойовиків, які брали участь у збройній агресії проти України. Суд призначив їм покарання від 8 до 15 років ув’язнення”, - ідеться в повідомленні.

Серед засуджених – співробітник білоруського комітету державної безпеки. У складі російської приватної військової компанії “Редут” він воював проти Сил оборони на Харківському і Краматорському напрямках.

Українські захисники взяли найманця у полон на Донеччині у вересні минулого року. Він намагався видати себе за рядового бойовика, аби приховати свою належність до спецслужби республіки білорусь.

Читайте також: До 12 років ув’язнення засудили бойовиків «лнр»

Ще один засуджений білоруський найманець - штурмовик ПВК “Вагнер” з позивним “Заспа”. У липні минулого року він незаконно прибув на територію Донецької області, а через чотири місяці потрапив у полон до військовослужбовців ЗСУ.

Також за ґратами опинився громадянин рф, який у складі групи вогневої підтримки батальйону “Сомалі” обстрілював позиції ЗСУ неподалік селища Піски Донецької області.

Крім цього, засуджено бойовика, який ще у 2015 році вступив до 2-го батальйону 202 полку 2-го армійського корпусу “народної міліції лнр”. Як навідник бойової машини він обстрілював українські міста з реактивної системи залпового вогню “Град”.

Читайте також: Тюремні строки отримали ще четверо бойовиків, яких взяли в полон під Бахмутом і Вугледаром

Цих та інших зловмисників суд визнав винними за такими статтями Кримінального кодексу: ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 111 (Державна зрада), ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації), ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та ст. 447 (Найманство).

Як повідомляв Укрінформ, чотирьох бойовиків, які воювали проти України у складі підрозділів південного військового округу збройних сил росії засуджено на 10-12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-