Пам’яті старшого офіцера бойової групи загону «Омега» Тараса Кутного

Пам’яті старшого офіцера бойової групи загону «Омега» Тараса Кутного

Хвилина мовчання
Укрінформ
Він був із тих, на кого завжди можна було покластись

Під час виконання бойового завдання в Авдіївці на Донеччині 17 грудня 2022 року загинув Тарас Кутний - старший офіцер 2-ї бойової групи, групи спеціального призначення повітряно-десантної та високоштурмової підготовки окремого загону спеціального призначення «Омега». Йому назавжди залишилося 25 років.

Уродженець містечка Винники, що на Львівщині, завжди мав чітку та сильну патріотичну позицію. Був єдиним сином у родині.

Після закінчення навчання у рідному місті Тарас отримав спеціальний дозвіл та підписав контракт зі Збройними Силами України. На той момент захиснику було 18 років.

Упродовж 2015-2018 років Кутний виконував бойові завдання в зоні АТО у складі 4-ї бригади оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука Національної гвардії України. Увесь цей час він перебував у гарячих точках на сході, зокрема, у Часовому Яру Донецької області.

Фото: Фейсбук Vilnyy

Після завершення служби Тарас вирішив здобути вищу освіту. Він закінчив Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського. Також закінчив військову кафедру в Національній академії внутрішніх справ. У цей же час хлопець був частиною колівінгу для активної молоді - «Вільний».

Фото: Фейсбук Vilnyy

Окрім навчання, Тарас займався і волонтерською діяльністю. Про його відповідальність перед країною згадали у громадській організації “БУР”, де волонтерив Кутний.

"Звістка, яка вибиває землю з-під ніг: на Донеччині загинув наш волонтер Тарас Кутний.

Тарас був з тих, від кого завжди віяло теплом, щирістю і на кого завжди можна було покластись. З тих, хто захищав цю країну, ще коли російсько-українську війну називали АТО. З тих, хто продовжив захищати нашу країну й із початком повномасштабної війни", - написали на сторінці організації у Фейсбуці.

Фото: БУР

Вдруге Тарас взяв зброю до рук 23 лютого 2022 року, коли його терміново викликали у Гостомель і Бучу. Там він разом із побратимами прийняв перший бій після повномасштабного російського вторгнення. Кутний підписав контракт до закінчення війни в Україні з НГУ.

«Коли почалося повномасштабне вторгнення, він вже з самого ранку був у повному спорядженні та готовий до активних дій. На моїх очах від його повідомлення у загальний чат “друзі, замість того щоб шукати, як покинути Київ, отримайте зброю і залишайтесь на місцях“ хлопці виходили з евакуаційних вагонів, обирали залишатись та тримати Київ», - поділився друг захисника Георгій Дехтяренко.

Фото: Фейсбук Vilnyy

Кутного не стало невдовзі після загибелі його дружини Наталі, з якою він познайомився у 2020 році, коли жив і працював у Києві. Уже через рік лікарі поставили його коханій страшний діагноз - саркому. Кутний ніколи не полишав своєї дівчини та супроводжував її на лікуванні у Швейцарії. Проте, на жаль, хвороба виявилася сильнішою, і жінки не стало. Пара встигла одружитися за місяць до її смерті. Наталі покинула цей світ на початку жовтня 2022 року, Тарас - 17 грудня 2022 року.

Герой захищав Україну до останнього. Його не стало, коли намагався врятувати побратимів біля окопів ворога. Лише у березні тіло загиблого захисника вдалося забрати з-під ворожої навали.

В останню путь старшого офіцера Тараса Кутного проводжали 13 березня у рідному місті. Поховали Героя на новому кладовищі у Винниках.

Фото: Фейсбук Vilnyy

«Тарас власним прикладом показував, що таке справжня Україна та що таке бути справжнім патріотом, горіти своєю країною. Людина, яка була наповнена надзвичайною мудрістю та розумом. Така рішучість, сила, сміливість та відвага, яка була у нього, зустрічається один раз на тисячі…», - згадує подруга Кутного Віка Грисюк.

Перше фото: БУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-