росіяни продовжують пошуки на місці падіння американського дрона – Гуменюк

росіяни продовжують пошуки на місці падіння американського дрона – Гуменюк

Укрінформ
У Чорному морі спостерігається скупчення ворожих кораблів на місці падіння безпілотника. Скоріш за все, усі вони залучені в пошуковій операції.

Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк, передає Укрінформ із посиланням на АрміяInform.

"Уже оприлюднені певні дані, що росіяни щось знайшли й відтягнули, але поки що таких неспростовних доказів цього не надано, тому їхня пошукова операція продовжується, і присутність кораблів і суден забезпечення там спостерігається. Вочевидь вони намагаються заплутати сліди. Донні особливості у тому районі досить складні через течію та глибину. Не можна однозначно сказати, що безпілотник вони не дістануть, але на це витратять певний час", - зазначила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, 14 березня два російські літаки Су-27 здійснили небезпечне та непрофесійне перехоплення безпілотного дрона MQ-9 Розвідувального управління ВПС США.

Унаслідок цього американська сторона втратила управління безпілотником і затопила його у Чорному морі.

Читайте також: США запустили новий дрон над Чорним морем

Держдепартамент США офіційно передав росії рішучий протест через незаконні дії в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем.

російське міністерство оборони стверджує, що дрон упав через "різке маневрування". Наразі російська сторона намагається дістати уламки, які впали в море.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-