росіяни за добу атакували вісім регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували вісім регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила атаки на вісім областей України, є загиблі та поранені цивільні.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 16 березня.

У Чернігівській області росіяни за добу здійснили чотири обстріли із мінометів Чернігівського, Корюківського та Новгород-Сіверського районів. Без жертв та руйнувань.

Читайте також: Загарбники обстріляли Костянтинівку з «Торнадо-С», шестеро поранених

У Сумській області зранку було зафіксовано три ворожі обстріли (два артилерійські та один гранатометний) по прикордонних територіях і населених пунктах, зокрема по Білопільській громаді. За попередньою інформацією, без жертв та руйнувань.

Вчора протягом дня росіяни обстріляли території Краснопільської, Хотінської, Шалигинської та Новослобідської громад. Зафіксовано 14 обстрілів з різних видів зброї, пролунав 161 вибух/постріл. Є руйнування.

Внаслідок мінометного обстрілу Хотінської громади (7 влучань) зруйновано офіс агрофірми. У Шалигинській громаді через мінометний обстріл (10 влучань) згоріла приватна господарська споруда.

Читайте також: Війська рф минулої доби 88 разів обстріляли Херсонщину, троє поранених

У Запорізькій області за минулу добу загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Чарівне, Затишшя, Ольгівське, Гуляйполе, Оріхів, Преображенка, Червоне, Новоданилівка, Кам'янське, Залізничне, Мала Токмачка, Малинівка, Новоандріївка, Темирівка, Степове, Кушугум, Малокатеринівка.

Надійшло 10 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті ворожих обстрілів.

У Дніпропетровській області вчора російська армія завдала удар по Марганцю з важкої артилерії. Двоє людей загинули, п’ятеро постраждали.

Читайте також: У прикордонні Сумщини російський обстріл зруйнував офіс агрофірми

Пошкоджені 13 багатоповерхових та 9 приватних будинків. Один будинок загорівся, рятувальники ліквідували пожежу. Пошкоджено магазин, заклад культури, гуртожиток та господарські споруди.

Вчора зранку ворог завдав удар ракетою С-300 по Харкову. Пошкоджено обласний навчально-виховний комплекс для дітей з вадами слуху, вікна у 16-поверховому будинку та декілька автомобілів. Без постраждалих.

Протягом минулої доби на Слобожанському напрямку росіяни здійснили обстріли районів населених пунктів Леміщине, Стрілеча, Красне, Стариця, Вовчанськ, Бочкове, Бударки, Амбарне та Колодязне.

Читайте також: У Марганці внаслідок обстрілу - двоє загиблих і п'ятеро поранених

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у районі Гряниківки. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Куп’янськ та Крохмальне.

Внаслідок обстрілу с. Гатище Чугуївського району пошкоджено щонайменше три приватні будинки.

Протягом дня зафіксований масований обстріл прикордонних сіл Золочівської громади Богодухівського району. Під артилерійським вогнем перебувало с. Леміщено. Зруйновано 7 будинків, енергопостачання відсутнє. Також ворог завдав ударів по селах Гур'їв, Козачок та Червона Зоря. Пошкоджені приватні будинки. Без жертв.

Читайте також: Ворог обстріляв прикордоння Чернігівщини з мінометів

У Луганській області ворог вів безуспішні наступальні дії поблизу Білогорівки. Здійснив артилерійські обстріли Новоселівського, Невського, Діброви і Білогорівки.

У так званій «лнр» уведені в дію «закони «Про адміністративно-територіальний устрій» та «Про утворення на території «лнр» міських та муніципальних округів». Ситуація в області залишається напруженою.

У Донецькій області ворог бив із ЗРК С-300, завдав авіаудар «Р-37», «НКРС», авіаудар (тип ракети не встановлений), застосовував РСЗВ «Ураган», міномети, артилерію, танки. Обстріляні Авдіївка, Костянтинівка, Часів Яр, Бахмут, с. Галицинівка, смт Велика Новосілка, села Времівка, Карлівка, Новосамарське, Сєверне, Тоненьке, Григорівка, Новоукраїнка, Орлівка, Георгіївка, Зоряне, Комишівка.

Читайте також: Німеччина допоможе Вінниччині подолати наслідки ракетних обстрілів - підписали меморандум

Пошкоджено 35 житлових будинків (сім з них багатоповерхівок), дві школи, цех ПрАТ «АКХЗ», сім автомобілів.

На Донеччині за добу одна людина загинула, 11 були поранені.

У Херсонській області, за інформацією Генерального штабу ЗСУ, ворог обстрілює населені пункти, що знаходяться неподалік лінії зіткнення, зокрема - Червоний Маяк, Токарівка, Антонівка, Дніпровське та Херсон.

Читайте також: Загарбники обстріляли з мінометів прикордоння Чернігівщини - 18 «прильотів»

За минулу добу росіяни здійснили 88 обстрілів, випустивши 413 снарядів з важкої артилерії та «Градів».

Херсон ворог обстріляв 5 разів. 16 снарядів влучили у житлові квартали, приватні й багатоквартирні будинки. Троє людей дістали поранення.

У Станіславській громаді під час проведення посівних робіт на російській вибухівці підірвалися люди. Місцевий житель дістав поранення.

Зі звільненої від російських військ території Херсонщини евакуйовані ще 113 людей.

Фото: Сергій Лисак, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-