Добровольці щоденно б’ються за Україну – Зеленський вручив нагороди

Добровольці щоденно б’ються за Україну – Зеленський вручив нагороди

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що українські добровольці б’ються щоденно за державу.

Про це він сказав під час урочистостей з нагоди Дня українського добровольця, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал глави держави.

«Українські добровольці б’ються щоденно за нашу державу, б’ються в Україні, б’ються на передовій. У лавах Збройних сил України і нашої Національної гвардії. У лавах наших Сил безпеки», - заявив Зеленський.

Президент зауважив, що українські добровольці навчають, рятують, лікують, волонтерять, і неодмінно - переможуть.

Читайте також: Зеленський у День добровольця: Ви гідно бороните Україну разом з усіма бійцями

«24 лютого, 14-й рік, боротьба за волю для України у XX столітті, визвольні битви більш ранніх часів - усе це буде увінчано перемогою України, яку ми щосили наближаємо зараз кожного дня. Слава нашим воїнам! Слава всім вам, слава українським добровольцям», - заявив Зеленський.

За інформацією пресслужби Офісу Президента, Зеленський вручив орден «Золота Зірка» матері солдата Олександра Мацієвського, якого посмертно удостоєно звання Героя України.

«Олександр Мацієвський добровільно вступив до сил територіальної оборони ЗСУ. Із березня 2022 року брав участь у захисті суверенітету й територіальної цілісності України, зокрема міста Ніжина Чернігівської області та міста Бахмута на Донеччині. Торік у листопаді в районі Соледара на Донеччині позиції його підрозділу були атаковані противником. Після цього Олександр Мацієвський із побратимами вважалися зниклими безвісти. Після обміну тілами загиблих Олександра Мацієвського ідентифікували та поховали. Нещодавно в мережі Інтернет з’явився відеозапис розстрілу росіянами військовослужбовця, на якому видно, що Олександр Мацієвський навіть в умовах ворожого полону проявляв мужність, хоробрість і вірність Батьківщині», - ідеться в повідомленні.

Президент також вручив орден «Золота Зірка» дружині та батьку молодшого лейтенанта Тараса Бобанича.

«З початку повномасштабної російської агресії він на чолі 2-го окремого батальйону ДУК «Правий сектор» брав участь у боях із російським агресором на Київщині та Чернігівщині. У квітні 2022 року у складі ЗСУ підрозділи Тараса Бобанича стримували наступ противника на Харківщині, відбиваючи атаки ворога поблизу населеного пункту Сулигівка та завдаючи противнику значних втрат у живій силі й техніці. Щоб вивести особовий склад з-під ворожих авіаційних та артилерійських ударів, Тарас Бобанич ухвалив рішення змінити позиції, при цьому сам залишився для вогневого прикриття переміщення підрозділу. Він до останнього не покидав зайнятих позицій, але внаслідок обстрілу зазнав множинних осколкових поранень, несумісних із життям», - сказано в повідомленні.

Глава держави також вручив військовим ордени Богдана Хмельницького III ступеня та ордени «За мужність» III ступеня, медалі «За військову службу Україні», «За врятоване життя» військовослужбовцям ЗСУ та орден Богдана Хмельницького II ступеня, орден «За мужність» ІІІ ступеня, медаль «За військову службу Україні» військовослужбовцям Національної гвардії. Крім того, медалями «Захиснику Вітчизни» були відзначені службовці Національної поліції України.

Добровольці щоденно б’ються за Україну – Зеленський вручив нагороди / Фото: Офіс Президента

Приймаючи від Президента орден Богдана Хмельницького III ступеня, молодший лейтенант медичної служби Аліна Михайлова передала главі держави шеврон 1-го окремого механізованого батальйону «Вовки Да Вінчі», яким командував загиблий Герой України, молодший лейтенант Дмитро Коцюбайло.

Як повідомлялося, щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Пам'ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-