Війська рф масовано б’ють по селах довкола Авдіївки

Війська рф масовано б’ють по селах довкола Авдіївки

Укрінформ
Війська рф протягом останнього тижня масовано б’ють по селах довкола Авдіївки, а не лише по самому місту та його околицях.

Про це повідомив в ефірі марафону «Єдині новини» начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш, передає кореспондент Укрінформу.

«Ситуація дуже складна і дуже напружена. Ворог, крім того, що б’є по Авдіївці і по позиціях довкола Авдіївки, протягом останнього тижня дуже масовано б’є по селам, які знаходяться біля та по дорозі до міста. Потужно б’є ракетами. Це села - Очеретине, Орлівка, Семенівка, Сєверне. Постійно гатять. Вчора було двоє загиблих. Сьогодні загиблий. Стирають ці села. Скоріше за все, думка така, що вони чомусь впевнені, що там знаходиться багато особового складу, наших хлопців, і так вони намагаються відрізати Авдіївку, порушити логістику доставки особового складу та боєкомплекту», - сказав Барабаш.

За його даними, Авдіївський коксохімічний завод щодня перебуває під ворожими обстрілами, 11 березня не стало виключенням.

«Буквально хвилин 40 тому дорога від заводу до центральної частини міста була масовано обстріляна, так званими, «флешетами» - це дротики, які розлітаються тисячами і прошивають усе. Десятки обстрілів міста за добу. Здебільшого РСЗВ «Градам», як сьогодні. Погодні умови їм уже більше доби не дають штурмувати, тому використовують по повній артилерію, ствольну артилерію, танки, ракетні удари. Сьогодні по Очеретинській громаді було завдано чотири ракетних удари, по Авдіївці – п’ять. Але ж ми розуміємо, що буде ще, як за графіком. Авіанальотів сьогодні не було, але вчора було чотири. Ситуація напружена. Більше 250 обстрлів довкола міста, більше 30 – в саме місто», - розповів Барабаш.

Читайте також: На Донеччині росіяни за добу вбили двох людей

Як повідомлялося, у Донецькій області внаслідок ворожих обстрілів у суботу одна людина загинула, ще четверо місцевих жителів зазнали поранень.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-