Бойові літаки для України: Ігнат каже, що процес зрушив із місця

Бойові літаки для України: Ігнат каже, що процес зрушив із місця

Укрінформ
Заяви про готовність Польщі та Словаччини передати Україні літаки МіГ-29 засвідчують, що процес зрушив з місця, водночас Україна має потребу у більш сучасних літаках.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Те, що передають авіаційні комплекси, це гарна новина з тієї точки зору, що зрушено з місця передачу бойової авіації. Так само як колись було зрушено з місця передачу важких ракетних систем.., а також передачу Україні танків», - сказав Ігнат.

Він додав, що залежно від стану літаків вирішуватиметься питання про їх застосування.

Читайте також: Україна торік розблокувала політичні рішення щодо шести із семи типів зброї - Кулеба

«Будь-яка допомога саме цією технікою для нас, безумовно, хороші новини в плані того, що зможемо посилити свою боєздатність», - зауважив речник.

Ігнат не виключив, що частково літаки МіГ-29 можуть бути використані як запчастини для наявних машин, адже авіатехніка зношується внаслідок активних бойових дій.

Він також зауважив, що літаки МіГ-29 вироблялися ще у СРСР, тож вони морально та фізично застаріли. Міг-29 не має широкого спектра озброєння, яке б могло ефективно протистояти ворогу в повітрі та знищувати наземні цілі.

«Цей літак використовує старе радянське озброєння. Нам потрібні західні літаки, такі як F-16, перш за все для того, щоб захистити наше небо від повітряного тероризму», - наголосив речник.

За його словами, сучасні літаки потрібні для того, аби далі відтіснити російську авіацію від кордонів, знищувати логістичні шляхи ворога на тимчасово окупованій території.

Читайте також: Нідерланди не мають жодних табу щодо винищувачів F-16 — глава МЗС

Як повідомляв Укрінформ, 8 березня президент Польщі Анджей Дуда висловив готовність передати Україні бойові літаки МіГ-29.

Крім того, міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що Братислава розглядає можливість передати Україні 10 з 11 справних літаків радянського зразка Міг-29 найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-