росіяни за добу атакували дев'ять областей України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували дев'ять областей України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на дев'ять регіонів України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 8 березня.

У Чернігівській області ворог обстріляв з мінометів Чернігівський район. Жертв і руйнувань немає.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили обстріли Білопільської та Есманської тергромад. Зафіксовано 45 ударів з мінометів та артилерії. Без втрат і руйнувань.

Вчора ввечері сили оборони Сумщини на півночі зафіксували прольоти двох ворожих БпЛА типу Shahed, один з них був збитий над територією Шосткинського району.

У Запорізькій області за минулу добу агресори обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Гуляйполе, Чарівне, Темирівка, Комишуваха, Оріхів, Залізничне, Новоданилівка, Білогір'я, Новоандріївка, Ольгівське, Мала Токмачка, Щербаки, Преображенка, Червоне, Кам'янське, Степове, Степногірськ.

Читайте також: Минулої доби ЗСУ відбили понад 100 атак російських загарбників на Донеччині

Надійшло 25 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області у середу зранку ворог обстріляв Марганецьку громаду.

Вчора російська армія завдала удару по Синельниківському району. Ворог відкрив вогонь з важкої артилерії по Великомихайлівській громаді. Пошкоджена лінія електропередач.

У Харківській області на Слобожанському напрямку війська рф здійснили мінометні та артилерійські обстріли щонайменше 18 населених пунктів, зокрема це Уди, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Зелене, Устинівка, Анискине, Шев’яківка, Дворічна, Западне.

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Гряниківки, здійснив артилерійські обстріли районів Гряниківки і Крохмального.

Протягом дня під інтенсивним вогнем з мінометів, РСЗВ, танків та авіації перебували Дворічна Куп'янського району і Вовчанськ Чугуївського району.

Читайте також: ППО вночі знищила два російські дрони-камікадзе

Вчора у селі Сніжківка Ізюмського району 63-річний чоловік на власному подвір'ї наступив на російську протипіхотну міну "Пелюстка" та був госпіталізований у стані середньої тяжкості.

У Луганській області на Куп’янському та Лиманському напрямках 7 березня росіяни вели безуспішні наступальні дії у напрямку Білогорівки та Невського, здійснили артилерійські обстріли районів Новоселівського, Стельмахівки, Невського, Червонопопівки і Діброви.

У Донецькій області зранку в середу загарбники обстріляли Костянтинівку, пошкоджено приватні будинки.

Також зранку стався артобстріл Авдіївки. Є влучання.

Зранку активізувались бойові дії у районі населених пунктів Очеретинської громади - селищ Красногорівка, Кам'янка, Веселе, Водяне. Ворог здійснив артобстріл Красногорівки і Кам’янки, є влучання.

Читайте також: ЗСУ за добу знищили ще 700 російських загарбників

Протягом доби росіяни завдавали авіаударів, застосовували РСЗВ "Град" та артилерію. Під вогнем перебували Авдіївка, Бахмут, Костянтинівка, Часів Яр, Мемрик, Кам’янка, Карлівка, Красногорівка, Ласточкине.

У Миколаївській області вчора вдень ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Без постраждалих.

На Херсонському напрямку від артилерійського вогню російських військ постраждали райони населених пунктів Качкарівка, Милове, Зміївка, Іванівка, Шляхове, Берислав, Шилова Балка, Тягинка, Антонівка, Дніпровське, Білозерка, Станіслав, Херсон.

За минулу добу загарбники здійснили 61 обстріл Херсонщини, випустивши 309 снарядів з важкої артилерії та "Градів".

Херсон ворог обстріляв чотири рази. 17 снарядів влучили у житлові квартали, приватні та багатоквартирні будинки. Одна людина поранена.

Читайте також: війська рф за добу 61 раз обстріляли Херсонщину, одна людина поранена

З визволених від росіян територій області евакуйовані ще 87 людей.

На тимчасово захопленій лівобережній Херсонщині російські загарбники продовжують фільтраційні заходи, проводять примусову паспортизацію та готують людей до "виборів" у держдуму рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-