У Повітряних силах розповіли, як росіяни маскують дрони від української ППО

У Повітряних силах розповіли, як росіяни маскують дрони від української ППО

Укрінформ
Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що росіяни під час запуску безпілотників використовують рельєф і русла річок, аби запущені ними БПЛА були малопомітні та досягали своїх цілей.

Про це він сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ, відповідаючи на запитання, з якого напрямку наразі росіяни найбільше запускають безпілотники.

“Ми мали перед цим один напрямок - це до деокупації ще правого берега Дніпра. Летіли зазвичай безпілотники з Криму, з Кримського півострова. Також - з окупованої території Херсонської області. Коли вже сталася деокупація Херсонської області по праву частину Дніпра, то вже перемістилися далі вглиб окупованої території. І пізніше вже стали завдавати ударів "шахедами" зі східного берега Азовського моря, звідти частіше всього спостерігався рух БПЛА, яких зустрічало повітряне командування “Схід” на сході країни, також повітряне командування “Південь”. Ну і далі, коли вони вже по Дніпру летіли, долітаючи до центральних областей, зокрема до Києва, там їх збивали уже повітряне командування “Центр”, - розповів Ігнат.

Зараз, за його словами, “вже, здається, третій раз запускають "шахеди" саме з півночі, Брянської області”.

Читайте також: росія відчуває «снарядний голод» і робитиме все, щоб купити озброєння - Ігнат

“Бачили ми, кілька місяців тому спостерігалися пуски БПЛА із території білорусі, зокрема. Це було по руслу Дніпра, як літаки заходили тоді, маю на увазі на початку вторгнення, так вони пускали і БПЛА. Противник використовує і рельєф, і русла річок для того, щоб бути малопомітним, - і ракети, і "шахеди" щоб могли пролітати і досягати своїх цілей. Але ці методи тактичні вже відпрацьовані нашими військовослужбовцями і, як бачите, результат - збиття і ракет, і БПЛА доволі таки пристойні”, - підкреслив речник ПС ЗСУ.

Як повідомлялося, Сили оборони у ніч з неділі на понеділок знищили 13 із 15 дронів-камікадзе Shahed, запущений російською армією по Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-