У Повітряних силах підтвердили відрядження двох українських пілотів до США

У Повітряних силах підтвердили відрядження двох українських пілотів до США

Укрінформ
Двоє українських пілотів відбули до Сполучених Штатів Америки для аналізу навичок українських льотчиків і потреб потенційної навчальної бази з підготовки управлінням сучасними літаками.

Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

"Мова про двох пілотів... (У США) аналізують готовність українських льотчиків, їхній бойовий досвід, їхні знання для того, щоб концептуально зрозуміти, скільки часу знадобиться, які треба витратити навчально-матеріальні засоби, яку базу обрати для потенційного майбутнього навчання пілотів на тому типі літака, який буде визначено і який буде оголошено", - сказав Ігнат.

Він нагадав, що наразі літак F-16 розглядається як найбільш вірогідний для того, щоб стати основним бойовим літаком Повітряних сил у майбутньому.

Читайте також: Резніков упевнений, що Україна отримає від партнерів «два-три типи винищувачів»

"Ці пілоти - уже досвідчені льотчики і працюють зараз з нашими партнерами, щоб зрозуміти, як саме можна можна організувати навчальний процес", - сказав речник ПС.

Він додав, що потрібно також організувати підготовку військових інженерів та інфраструктури України до прийому західної техніки.

Як повідомлялося, раніше у ЗМІ з'явилась інформація, що двоє українських пілотів перебувають у США для проходження оцінки їхніх навичок пілотування бойових літаків, включаючи винищувачі F-16.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-