Двоє українських пілотів прибули у США для оцінки їх навичок — Reuters

Двоє українських пілотів прибули у США для оцінки їх навичок — Reuters

Укрінформ
Двоє українських пілотів пройдуть у США тренування на авіаційних тренажерах з метою покращення своїх навичок та отримання порад від американських колег.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у неділю Reuters з посиланням на двох чиновників в оборонному відомстві та адміністрації США.

"Цей захід дозволяє краще допомагати українським пілотам ставати більш ефективними та краще консультувати їх щодо того, як розвивати їхні власні можливості", - сказав представник Міноборони США.

За його словами, "ознайомчий захід" в Арізоні також надасть можливість українським пілотам спостерігати за тим, як діють ВПС США.

Читайте також: Нідерланди не мають жодних табу щодо винищувачів F-16 — глава МЗС

"Програма передбачає спостереження за тим, як українські пілоти планують і виконують свої місії на льотних тренажерах, щоб визначити, як ми можемо краще порадити українським ВПС використовувати наявні у них можливості", - заявив представник адміністрації.

Стільки триватиме тренування українських пілотів на тренажерах, наразі невідомо.

При цьому американські чиновники заявили, що нової інформації щодо надання Україні винищувачів F-16 немає.

Читайте також: Резніков упевнений, що Україна отримає від партнерів «два-три типи винищувачів»

Як повідомлялося, уряд Великої Британії раніше ухвалив рішення розширити програму підготовки українських військових на тренування пілотів і морських піхотинців.

Також прем’єр Ріші Сунак доручив міністру оборони Бену Воллесу дослідити, які бойові літаки країна потенційно може надати Україні.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-