На Донеччині загарбники обстріляли 11 населених пунктів — поліція показала наслідки

На Донеччині загарбники обстріляли 11 населених пунктів — поліція показала наслідки

Фото
Укрінформ
На Донеччині російські загарбники минулої доби обстріляли 11 населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє поліція Донецької області.

Під ударами ворога перебували Авдіївка, Бахмут, Курахове, Часів Яр, Нью-Йорк, Зоряне, Ласточкине, Нетайлове, Орлівка, Сєверне, Тоненьке.

російські війська застосовували авіацію, ракетні системи, “Гради”, “Урагани”, артилерію.

Знищені і пошкоджені 13 цивільних об’єктів - три житлові будинки, господарчі споруди, магазини, будинки культури, школа, приміщення заводу та комбінату, адмінбудівля.

Десять обстрілів витримала Авдіївка. Ворог бив по місту з авіації, “Градів”, артилерії. Руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури, є травмовані.

З “Ураганів” росіяни вдарили по Кураховому. Інформація про жертв і пошкодження не надходила.

Читайте також: ЗСУ відбили понад 170 атак противника на Сході України

З реактивної артилерії російські війська обстріляли Бахмут, поцілили у багатоповерховий будинок та магазин, вбили цивільного жителя.

Внаслідок ворожих атак є поранений у Часовому Яру.

На Донеччині загарбники обстріляли 11 населених пунктів / Фото: Національна поліція

Загалом правоохоронці зафіксували 24 воєнних злочини рф проти мирного населення. Поліція та Служба безпеки України відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Поліція допомогла евакуювати ще 124 людини, з початку обов’язкової евакуації - понад 45 300 осіб, серед них 6276 дітей, 2281 людина з інвалідністю.

Своєю чергою, керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко у Телеграмі додав, що ворог пошкодив житлові будинки, крамниці, церкву.

«На Донецькому напрямку росіяни активно стріляли в Очеретинській громаді: у Ласточкиному пошкоджено два будинки та адмінбудівлю, в Орлівці – будинок, крамницю і церкву. Зранку відбулися авіаракетні удари по Ласточкиному та Сєверному», – написав очільник області.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 150 тисяч 605 загарбників

За його словами, періодичні артобстріли зафіксовано у Мар'їнській громаді — у Мар'їнці, Красногорівці, Новомихайлівці те Георгіївці. В Авдіївці протягом ночі були поодинокі влучання у старій та центральній частинах міста.

«На Горлівському напрямку одна людина поранена у Бахмуті, пошкоджень зазнали житлові будинки та крамниця. Пошкоджено будинок у Нью-Йорку, зафіксовано обстріл околиць Часовоярської громади. У Соледарській громаді під обстрілами опинилися Дубово-Василівка та Оріхово-Василівка, Васюківка, Федорівка і Роздолівка», – констатував Кириленко.

Він також зазначив, що на Лисичанському напрямку гучно було у Сіверську – там пошкоджено будинки на чотирьох вулицях. Зафіксовано 12 прильотів по Торському і Зарічному Лиманської громади, а також обстріли околиць Званівської громади.

Як повідомлялося, за 1 березня російські загарбники вбили одного мешканця Донеччини та п’ятьох цивільних поранили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-